Майно заводу «Володомирцукор» ріжуть безбожно, - депутат

0
2
Майно заводу «Володомирцукор» ріжуть безбожно, - депутат
На заводі "Володимирцукор" ріжуть метал: безлад - як після війни, а прибрати землі - нікому, кажуть депутати.

Про це стало відомо під час сесії Володимир-Волинської міської 14 вересня.

За словами депутата міськради Василя Сусіка, наразі на території підприємства працює ліквідаційна комісія. За бажанням власника споруд непрацюючого заводу майно "ріжуть на метал".

"Разом з тим вони більше, як 10 років відмовилися від полів фільтрації. На заводі все демонтовують, все вирізають безбожно. Там - як після війни. Я розумію: право власника і таке інше... Але хто приведе ці землі, ці території, в порядок? Це ж наші землі!" - наголосив Василь Сусік.

Поки завод розбирають "на метал" у міськраді чекають відповіді на 16 звернень. Саме стільки документів адресували до різних інстанцій, повідомив керівник апарату Олег Свідерський, щоб отримати реакцію компететних органів на порушення земельного законодаства.

"Сьогодні міськрада не має дієвих механізмів, щоб контролювати ці порушення," - зауважив він.

Довідково.

Завод «Володимирцукор» працював з 1960 року. Підприємство входило до десятки найкращих бурякопереробних підприємств України. У 2012 році - було визнане банкрутом. У 2013-му директор цукрового заводу «Володимирцукор» отримав 8 років позбавлення волі за привласнення 119 мільйонів гривень державних грошей.

За інформацією видання "БУГ", Володимир-Волинський завод наразі належить Вадимові Лейві з Тернопільщини. Ще у квітні Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк заявляв, що має сподівання на відновлення роботи заводу. Тим часом зараз на території "ніякої охорони, підрядник розпилює метал, хащі і зарослі, закинуті приміщення".


Олена ЛІВІЦЬКА


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні