Луцьк всіяний «дірками» для зливу смердючих нечистот

7
6
Луцьк всіяний «дірками» для зливу смердючих нечистот
Причиною неприємного запаху, який поширюється Луцьком, може бути зливання нечистот у будь-який із двох тисяч каналізаційних колодязів міста.

«Ніхто точно не скаже, звідки береться запах. Частково, звісно, і від недобросовісних підприємців, які зливають нечистоти у несанкціонованих місцях, але загалом треба проводити глобальне дослідження», – переконаний директор «Луцькводоканалу» Іван Корчук.

За його словами, на неприємний запах активно скаржаться мешканці вулиць Чернишевського, Новочерчицької, Ковельської, де немає об’єктів водоканалу, через які він міг би «виходити» назовні.

«Запах від зливу нечистот в каналізацію може поширюватися у двох випадках. Або в сам момент зливу нечистот, або в районі каналізаційно-насосних станцій, яких у місті – 17. Коли працівникам треба почистити решітки, вони мусять спускатися в каналізаційні шахти і при цьому включають вентиляцію. Від вентиляції повітря піднімається вверх, а разом із ним – відповідний запах», – розповідає про «технологію» поширення запахів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.

Тим не менше, Іван Корчук каже, що в районі вулиці Чернишевського такої станції немає, а саме тут є один з епіцентрів проблеми.

«У тому районі є ставки, в які впадає річка Омелянівка. Вона, в свою чергу, починається із Забороля і ще раніше, а там є ферми, які розташовані на березі», – припускає іншу причину поширення смороду посадовець.

Офіційно у Луцьку визначено два каналізаційні люки, в які можна зливати нечистоти: на вулиці Мамсурова та вулиці Конякіна – ближче до Карбишева. Це, як запевняє керівник місцевого водоканалу, єдині місця доступу до каналізації, які віддалені від житлової забудови.

«Луцькводоканал» має 30 укладених угод про те, що у вказані люки можуть зливати відходи із забійних та м’ясопереробних цехів. При цьому чітко визначений час такої процедури: із 9.00 до 18.00. Як пояснили спеціалісти, азотний аміак, що є в нечистотах, має схильність себе проявляти при перепаді температур, тому особливо різкий запах має вранці і вночі.

«Найгірше, що не всі зливають у встановлених місцях. З місць, які ми визначили, нечистоти проходять через очисні станції, а є ж зливові каналізації, які відразу йдуть в водні об’єкти. Фактично нечистоти можуть зливати в кожен колодязь, підняли кришку і – все. А таких колодязів в місті – понад дві тисячі», – каже Іван Корчук.

Нагадаємо, під час нічного рейду 15 вересня працівники муніципальної поліції Луцька виявили три епізоди несанкціонованого зливу відходів. У неналежний час нечистоти зливали на вулиці Мамсурова з автомобілів ковбасних виробників «ТМ Дмитрук» та «Забіяка». Крім того, автомобіль «Забіяки» виявили при зливі відходів у каналізаційний колодязь на вулиці Тарасова, на території підприємства «Лада 2000».

«На вулиці Тарасова, 32 – огороджена приватна фірма, але вони впускають автомобілі, бо обслуговують їх, там і гаражі є. Так склалося, що якраз на території їхнього підприємства є колектор, то вони зробили собі колодязь і зливають нечистоти. Люди вже не раз скаржилися на запах поблизу того місця», – розповів Анатолій Гламазда.

Посадовці розповідають, що на найближчий час запланований ряд заходів, аби подолати проблему із смородом.

Муніципальна поліція буде продовжувати рейди із перехоплення порушників, а також – перевірить усі найближчі до Луцька забійними та м’ясопереробними цехами, аби дізнатися, куди вони вивозять нечистоти.

Готові піти і на більш кардинальні кроки: приміром, заварити усі люки в місцях, куди найбільш вірогідно, що можуть непомітно під’їжджати автоцистерни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смердить в Зміїнці Милушах, Маяках. Коли вітер з Липлян. Це воно смердить 100%. Корчук мав би знати , і знає, але простіше шукати ліві причини ніж сказати це водоканал винен. Воно звичайно відкриється і тоді всякі асматики ітд будуть судитись з водоканалом і опускати КП на гроші. Пан Корчук особисто буде відповідати за ОБМАН лучан.
Відповісти
В стране победившей конституции вообще нечистоты с окон выливают.Так что помолчали бы
Відповісти
Бу, пример приведи.
Відповісти
ну нарешті! варто було скаржитись декілька років, щоб хоч якусь діяльність розвели! подивимось тепер як вони дійсно будуть це вирішувати, а то обіцянками ми вже ситі по горло!
Відповісти
то же самое, что в России, отъедь из Москвы, про экологические катастрофы России почитай, почти негде жить. То же самое в Украине и мире.
Відповісти
А в нас сусід на Клима Савура 64 а тримає на подвір'ї свиноферму, сморід страшний, фекалії зливає на подвір'ї а потім тачками в сапалаівку, на наші зауваження посилає усіх на 3 букви, і як бути?
Відповісти
Ковбасою пахне))))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні