--> Пояснили, звідки сморід у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пояснили, звідки сморід у Луцьку

1
-1
Пояснили, звідки сморід у Луцьку
Неприємні запахи у Луцьку виникають через м’ясопереробні підприємства.

Про це стало відомо у вівторок, 13 вересня, під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда зауважив, що протягом останніх кількох місяців в групу оперативного реагування “15-80” та інші виконавчі органи міської ради надходять скарги на неприємний, специфічний (відмінний від каналізаційного, іноді аміачний) запах, який особливо відчувається у вечірній, нічний та вранішній час.

Зі слів чиновника, працівники відділу екології та управління з питань надзвичайних ситуацій спільно з працівниками КП "Луцькводоканал" двічі провели обстеження самопливної каналізаційної мережі вздовж річки Сапалаївка в центральній частині міста – пошкоджень мережі чи витоків нечистот не виявлено.

Також комунальники перевірили роботу каналізаційно-насосної станції № 2 в районі вулиць Івана Франка та Набережної, з якої іде перекачування каналізаційних стоків з центральної частини міста, а також з району підшипникового заводу, вулиць Львівської, Ковельської на очисні споруди, роботу самих очисних споруд, однак порушень технологічного процесу в їх роботі не встановлено.

Анатолій Гламазда зауважив, що останні два місяці неприємні запахи з'являються лише в робочі дні тижня.

«Обговоривши це питання з фахівцями держпродспоживслужби, санепідемслужби, гідрометеослужби, ветеринарної медицини, державної екологічної інспекції, КП “Луцькводоканал” можна констатувати, що неприємні запахи виникають під час зливання спеціалізованою автомобільною технікою (асенізаційними автоцистернами) в міську каналізаційну мережу нечистот від цехів по забою великої рогатої худоби та свиней, м'ясопереробних підприємств», - запевнив головний еколог міста.

«Висока температура повітря в літній період і початок осені сприяє швидкому розкладу цих нечистот з появою різкого специфічного запаху, і тому ці нечистоти зливаються в темну пору доби в різних районах міста, хоча на даний час тимчасово погоджено 2 місця зливу стічних вод - на вул. Мамсурова та вул. Конякіна. Не виключено, що ці нечистоти можуть поступати з цехів по забою та м'ясопереробних підприємств не лише з Луцького, а й сусідніх районів», - додав посадовець.

Він також зауважив, що неприємний запах може виникати і під час перекачування каналізаційних стоків каналізаційно-насосними станціями, коли на них включена система вентиляції, а також розповсюджуватись з самих очисних споруд, що знаходяться в районі Вишкова.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що мешканці прилеглих до Луцька сіл потерпають від жахливого смороду, який влітку не дозволяє селянам навіть спокійно вийти на двір, не кажучи вже про якийсь відпочинок на «свіжому» повітрі. А все тому, що поблизу Вишкова та Липлян знаходяться очисні споруди, куди стікають нечистоти з усього Луцька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в нас сусід на Клима Савура 64 а тримає на подвір'ї свиноферму, сморід страшний, фекалії зливає на подвір'ї а потім тачками в сапалаівку, на наші зауваження посилає усіх на 3 букви, і як бути?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні