«Хіба не видно, що на кладовище їдемо!?» - лучанин поскандалив з патрульними

4
-5
«Хіба не видно, що на кладовище їдемо!?» - лучанин поскандалив з патрульними
Лучанин написав скаргу на патрульних, які затримали його по дорозі на кладовище.

У понеділок, 12 вересня, патрульні поліцейські на виїзді з Луцька зупинили автомобіль і склали протокол про порушення правил дорожнього руху. Після чого водій поскаржися на поліцейських їх начальнику: назвав їх дії неетичними. Мовляв, він поспішав на кладовище на панахиду, а копи протримали його 1,5 години. Поліцейські ж стверджують, що діяли в рамках закону.

У МАШИНІ ВІНКИ, ЗАПЛАКАНА МАМА - ХІБА НЕ ВИДНО, ЩО НЕ НА ВЕСІЛЛЯ ЇДЕМО?!

«У мене помер батько. Я був закордоном і не встиг на похорони. Як тільки приїхав до Луцька, забрав родину – маму, дружину і дітей, купили квіти і поїхали на кладовище, щоб вшанувати батька», – розповів водій Олександр.

Чоловік каже, що інцидент трапився на вулиці Рівненській на виїзді із Луцька.

«Я рухався по лівій полосі. По правій їхав автомобіль з патрульними. Розмітки на дорозі не було. Тож перед «кільцем» я не обганяв, а випередив їхнє авто. Чую: сирени, поліція спиняє мене. Я припаркувався, вони – за мною. До речі, припаркувалися з порушенням, перекривши весь виїзд із вулиці», – розповідає водій.



За словами Олександра, інспектор, не представившись, оголосив про порушення статті 9.2 Правил дорожнього руху. У відповідь водій попередив патрульних, що перебуває в особливому емоційному стані, поспішає на кладовище і припускає, що міг допусти незначне порушення.

«Але за тою статтею, яку вони мені пред’явили, порушення не було. У статті 9.2 йдеться про те, що водій повинен включати «поворот» перед початком руху, зупинкою, перестроюванням в інший ряд, поворотом чи розворотом. Жодної із цих дій я не вчиняв», – каже Олександр.



За словами водія, патрульні півтори години з’ясовували обставини, а затим – так і не оформивши протокол, сіли в автомобілі і поїхали.

«Шкода, що не зняв цей момент на відео, але коли вони спускалися з «кільця» – так само не включили «поворот», хоча саме за це нібито порушення мене і тримали», – запеняє Олександр.



«Питання законності – це одне, хоча воно теж під великим сумнівом, але з етичного боку… Поруч сидить мама в чорній хустині і плаче, в автомобілі – траурні вінки. По всьому видно, що не на весілля їдемо… Я коли вночі їхав в Польщі, мене теж спинили – за перевищення швидкості. Я пояснив, що поспішаю на похорон батька. Відразу: їдь і постав свічку, але будь обережним. Чужі зрозуміли, а свої…» – дивується поведінці правоохоронців Олександр.

«ЦИРК» ВЛАШТУВАВ САМ ВОДІЙ - ПОЛІЦІЯ

Водій склав скаргу на ім’я керівника луцької патрульної поліції. Старший інспектор відділу моніторингу Павло Радивонік, який прийняв заяву, запевнив, що вивчать відеозаписи із реєстратора і дадуть невдоволеному водієві відповідь.


На прохання видання «Волинь24» прокоментувати ситуацію, у прес-службі патрульної поліції повідомили, що вивчили ситуацію і переконалися: поліцейські діяли правильно.

«Інспектори зупинили водія, який, їдучи вулицею Рівненською, перелаштовувався з однієї смуги в іншу, не увімкнувши покажчик повороту. Коли заїжджав на кільце і з’їжджав з кільця – також не вмикав повороту. Цим ввів в оману інших учасників дорожнього руху» - йдеться у роз"ясненні прес-служби.

«Його зупинили за кільцем – без порушень ПДР. Інспектор відрекомендувався та повідомив, що на водія складуть постанову за ч.2 ст.122 КУпАП. Це тягне штраф 425 гривень», - пояснюють у патрульній поліції.

Після цього, стверджують поліцейські, водій почав поводитись агресивно, комусь телефонував, фотографував патрульних. Сказав, що «думав, що, як завжди, лише попередять».

«Жодних «корків» створено не було, саме винесення постанови зайняло 10-15 хвилин», - запевняють у прес-службі.

«Однак «цирк», влаштований водієм, зайняв близько години часу. Все це зафіксовано на боді-камеру патрульних, зокрема, починаючи від порушення ПДР, коли водій ще їхав, і до завершення цієї розмови, коли водій відмовився підписати постанову», - інформують поліцейські.

І додають: «якщо він не сплатить штраф в 15-денний термін, його сума подвоїться».

«Жодних порушень ПДР самі патрульні не вчиняли», – запевняють у патрульній поліції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нормальна в нього етика,прикривати свої порушення горем в сім'ї, а вчинити як справжній чоловік-відповісти за свої вчинки напевно сміливості невистачає.Але всім буде цікавіше читати коли поліцію поливають брудом.
Відповісти
Пропоную всім хто перебуває в поганому настрої,пригнічений чи сумний дозволяти порушувати ПДР і випивати за кермом, а копів,які цього не зрозуміють гнати в шию.
Відповісти
Гей! Патрульно - постові ТРОЛІ, годі вже ПІАРИТИСЯ та хвалити себе від імені нібито ПЕРЕХОЖИХ! Як ви цим уже ДІСТАЛИ!. Ви думаєте люди такі вже тупі , щоб не розібратися в ситуації?. Факт, що значна частина населення вас уже ненавидить за ваш популізм. самовихваляння, самозакоханість і просто за тупість та неосвіченість!
Відповісти
В першу чергу подивіться на свою тупість! Ви через інтернет робите висновки! Патрульні прийшли зупиняти і попереджувати всі порушення ,це люди які гідно виконують свої обов'язки ,а "тролі "ви, які від заздрощів не знають до чгго вчепитися .Роботу патнулів видно ,а от вашу ні бо попривикали до беззаконня і безнаказаності
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні