Створять інтерактивну карту безпечності Луцька

0
-4
Створять інтерактивну карту безпечності Луцька
Активісти та журналісти будуть аналізувати вулицю Лесі Українки, проспект Волі та Центральний парк імені Лесі Українки і з’ясують, наскільки комфортно і безпечно тут пересуватися чи відпочивати. Результати дослідження подадуть у Луцьку міську раду

Про це під час прес-конференції розповіла координаторка ініціативи Тетяна Карпів.

Учасники ініціативи перевірятимуть цілий ряд показників, зокрема чи пристосовані вулиці і тротуари до потреб мало мобільних груп населення, чи достатньо освітлення, чи є необхідні інформаційні вивіски і оголошення тощо.

«У 2014 році активістки проекту «Місцеві політичні платформи для жінок» розпочали роботу над гендерним моніторингом безпечності міста. Тоді ми виявили, що центральна частина Луцька погано пристосована для матерів і батьків із маленькими дітьми, тротуари не мають відповідних з’їздів, а пішохідною частиною вулиці активно курсує транспорт. Зараз ми проводимо повторний і глибший моніторинг, аби зафіксувати, чи відбулися зміни і наскільки безпечним є місто сьогодні», - розповіла Тетяна Карпів.

«Після кампанії ми плануємо порівняти стан центру Луцька до і після змін та подати свої пропозиції міському голові та відповідним виконавчим органам міської ради для подальшого врахування», - додала вона.

Цікаво, що моніторинг буде «гендерним»: його здійснюватимуть жінки. Ініціатори моніторингу переконані: саме жіночий погляд на рівень безпечності міста може дати необхідну інформацію, адже здебільшого жінкам доводиться ходити по вулицях і тротуарах з дитячими візочками, саме жінки через фізичну слабкість відчувають проблеми з пересуванням і безпекою тощо.

Моніторинг триватиме два місяці. Про його результати активісти інформуватимуть на сторінках інтернет-видання «Волинь24», яке є партнером проекту.

Одним з результатів роботи має стати інтерактивна карта, яка відображатиме безпечні і небезпечні зони міста.

Довідка

Кампанія реалізується на базі інтернет-видання «Волинь 24». Координаторка кампанії – Тетяна Карпів. Партнери кампанії: «Жіночий клуб», Волинська обласна громадська організація «Гендерний центр», Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб, «Гендерний театр» Луцького педагогічного коледжу.

Кампанія проводиться в межах проекту «Схід та Захід разом – підвищення спроможності українських місцевих видань» Фонду «Освіта для демократії» та МО «Нова генерація».

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Теги: змі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні