Юний волинянин номінований на «Героя-рятувальника року»

0
-2
Юний волинянин номінований на «Героя-рятувальника року»
Школяр з Волині врятував на воді двох людей.

Одним із 10-ти цьогорічних лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” є учень НВК “Луківська ЗОШ I-III ступенів – ліцей” у смт. Луків, Турійського району Волинської області 15-річний Володимир Калішук, - інформує прес-служба волинських рятувальників.

30 січня 2016 року в с. Комарів Турійського р-ну Волинської області мало не сталася трагедія – бажаючи випробувати на міць лід на одному зі ставків, за крок від смерті опинився 13-річний Станіслав Близнюк.

Тонка крига не витримала ваги дитини і тріснула. За лічені секунди хлопець опинився у воді триметрового водоймища.

Не маючи сил подолати десять метрів до берега, Стас покликав на допомогу. Цей крик почула Ганна Євтух, яка спробувала врятувати дитину, але зрозуміла, що не впорається самотужки.

Близько 10 хвилин намагався витягнути дитину за допомогою ланцюга і 54-річний Костянтин Пирх, але й сам провалився під лід.

Володимиру Калішуку довелося рятувати вже обох. Почувши крики про порятунок, прибіг із дошкою, але вона теж пішла під лід. Не допоміг і ланцюг, який опинився під водою, коли Володимир, підійшовши надто близько до краю криги, і сам провалився.

Вибравшись на лід, хлопець зміг підтягнути до себе палицею малого Стасика, який на той час, тримаючись за Костянтина, вже наблизився на кілька метрів до Володі. Спільними зусиллями їм вдалося (чоловікові – з води, а хлопцеві – з криги) підштовхнути малого до твердої поверхні та витягнути.

Костянтин, який і досі був у крижаній воді, через переохолодження не міг схопитися рукою за палицю. Тому Володимир ухопив дорослого чоловіка за руку та витяг його на твердий лід.

Хлопець скромно мовчав про свій героїчний вчинок, а його мама лише від сусідів дізналася про те, як ризикував життям її син, рятуючи людей. Однак героєм Володимир себе не вважає – каже, що так вчинив би кожен чоловік.

Познайомитися з юним героєм можна буде вже 18 вересня, під час церемонії нагородження всіх 10-ти лауреатів Акції, що відбудеться об 11 годині на території пожежної частини № 25 у Києві за адресою: вул. Маршала Малиновського, 6.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні