На Волині влада «займеться» нелегальними пилорамами

0
-4
На Волині влада «займеться» нелегальними пилорамами
Для того, щоб у 2017 році в області не лишилося пилорам, які працюють нелегально, залучать лісівників, енергетиків, податківців та прокуратуру області.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 5 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Упродовж року в області встановили власників 1159 пилорам, з яких 495 здійснювали підприємницьку діяльність, 653 використовували пилорами для власних потреб домашніх господарств. Про це повідомила начальник головного управління ДФС у області Світлана Савчук.

Упродовж останніх місяців податківці опрацювали 222 пилорами, 42 осіб залучили до декларування доходів за результатами цього року, оформили трудові відносини з 15 найманими працівниками.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що питання обговорювали у п’ятницю з прокурором області. Сільських і селищних голів він закликав бути готовими надавати пояснення в обласну прокуратуру щодо використання місцевих ресурсів, електроенергії, місцевими домашніми господарствами, а також працювати з громадою у сфері узаконення пилорам. З його слів, коли на лічильнику сотні кіловат спожитої електроенергії, складно повірити, що «дядько у селі ріже дощечки для кролячих кліток».

До вирішення питання посадовець просив долучитися ДФС, щоб у 2017 році в області не лишалося незареєстрованих пилорам, адже про явний обман знають у селах всі, а влада несвідомо покриває не зовсім законну діяльність.

Для встановлення тотального контролю над цим питанням обіцяють залучити ВОУЛМГ, «Волиньобленерго» та прокуратуру області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні