Перше вересня у луцьких школах: усмішки, квіти, подарунки кращим учням

0
-4
Перше вересня у луцьких школах: усмішки, квіти, подарунки кращим учням
Перелякані першачки, досвідчені старшокласники та горді вчителі вранці першого вересня зібрались на традиційні лінійки біля своїх шкіл.

На подвір’ї луцької ЗОШ №20 ще о пів на дев’яту ранку було гамірно – в повітрі витала атмосфера близького свята, навкруги лунала тематична музика, а до храму знань прямували дітлахи з великими бантами та букетами. Майже усі – у вишиванках.

Хвилювались сьогодні й вчителі, в яких попереду – знайомство з новими учнями та довгий навчальний рік. Що б там не казали, та освітяни все ж радо приймали квіти від дітей, з якими вони ділитимуться найціннішим – своїми знаннями та досвідом.
В очікуванні свята
В очікуванні свята

Квіти для улюблених вчителів
Квіти для улюблених вчителів

Гімн, підняття прапора, урочисті промови, перший дзвінок, знову гімн, перший урок – ці речі стали настільки звичними, що здається, перше вересня без них просто неможливе. За таким же сценарієм відбулись й лінійки у школах №20 та 24, що у луцькому мікрорайоні ЛПЗ.

На жаль, трагічні події в Україні останніх років додали до звичних програм ще одну частину – вшанування пам’яті загиблих героїв. Так, школярі поіменно згадали загиблих на сході лучан та волинських Героїв Небесної сотні, вшанували їх хвилиною мовчання.
Звичайно, не обійшлось без урочистих промов.
Гімн співали навіть найменші діти
Гімн співали навіть найменші діти

Директор школи № 20 Валентин Коляно привітав учнів
Директор школи № 20 Валентин Коляно привітав учнів

Зокрема, директор ЗОШ №20 Валентин Коляно зауважив, що 1 вересня – це професійне свято школярів, які довгі одинадцять років здобувають знання та відточують власні вміння.

«Дорогі першокласники, сьогодні ви стаєте на першу сходинку довгого шляху, який приведе вас до світлого майбутнього, але для цього вам потрібно набратись терпіння. Поважні наші одинадцятикласники, пробігли десять років навчання, відпочинку в стінах школи №20. Останній навчальний рік завжди залишається найяскравішим в пам’яті і тому треба почерпнути від вчителів якомога більше знань, якомога більше спілкуватись з друзями», - звернувся очільник школи до учнів, для яких цьогорічний Перший дзвоник особливий.
На свято завітали депутати
На свято завітали депутати

Привітати з Днем знань школярів прийшли й депутати Луцької міської ради.

Наталія Бунда побажала присутнім на лінійці, аби золота осінь приносила лише радість, щастя, любов та мир.

«Нехай вас оберігають янголи-охоронці», - наголосила жінка та передала вітання від міського голови Миколи Романюка.
Євгеній Ткачук побажав школярам гарних оцінок
Євгеній Ткачук побажав школярам гарних оцінок

А Євгеній Ткачук побажав учням отримувати лише гарні оцінки, мати міцне здоров’я та наснагу до навчання, а усім дорослим – миру і злагоди.

«Шановні педагоги, батьки, учні, дозвольте привітати вас усіх з чудовим Днем знань та побажати усім гарного навчального року, щастя, успіхів, миру нашій країні та Божого благословення», - наголосив мовець.

Підтримав колегу й обранець громади Микола Яручик.

«Мені дуже приємно бачити світлі очі дітей, які сьогодні вперше переступили поріг школи. Я хочу сказати вам, що для хвилювання немає ніяких підстав – сьогодні ви потрапили в хороший навчальний заклад з мудрим керівником, який дбає про школу, та хорошими вчителями», - додав він.
Микола Яручик запевнив, що першачки можуть не хвилюватись - все у них буде добре
Микола Яручик запевнив, що першачки можуть не хвилюватись - все у них буде добре

Стипендія - кращій учениці
Стипендія - кращій учениці

Діти подарували депутатам квіти
Діти подарували депутатам квіти

Варто зазначити, що депутати підтримали свою ж багаторічну традицію і вручили кращій учениці 20-ої школи, одинадцятикласниці Ганні Смірновій стипендію, а кращому класу школи №24 – екскурсію до Цуманської пущі та Олики. Також обидві школи отримали подарункові сертифікати.
Директор НВК №24 Юлія Гринчук
Директор НВК №24 Юлія Гринчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні