--> Суд підтвердив, що двоє волинських посадовців причетні до корупції | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Суд підтвердив, що двоє волинських посадовців причетні до корупції

0
5
Суд підтвердив, що двоє волинських посадовців причетні до корупції
Незважаючи на заперечення, суд підтвердив, що заступник голови Любомльської районної ради та його начальник – корупціонери.

Прокурори довели в суді апеляційної інстанції підставність притягнення заступника голови Любомльської районної ради до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, - повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Як відомо, прокурори спільно з працівниками УСБУ виявили факт вчинення такого правопорушення головою Любомльської районної ради та його заступником.

На сесії районної ради 24 грудня 2015 року посадовці проголосували за встановлення собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу.

На черговій сесії ради 25 лютого цього року і голова, і заступник голови ради були "за" встановлення собі 50-відсоткової надбавки до окладу на весь 2016 рік.

Окрім того, вони того дня проголосували і за присвоєння собі рангів посадової особи органу місцевого самоврядування. Голова – шостого, заступник – восьмого.

Таким чином посадовці порушили вимоги Закону України "Про запобігання корупції", адже мали повідомити депутатів про наявність конфлікту інтересів та не брати участі в голосуванні.

Любомльський районний суд у липні 2016 року визнав обох посадовців винними у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у них реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів (правопорушення, передбачені ч.ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив їм адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень кожному.

Не погодившись із рішенням суду, заступник голови районної ради оскаржив його в апеляційному порядку. Проте апеляційний суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив її апеляційну скаргу без задоволення, а постанову Любомльського районного суду – без змін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні