--> «На вулиці Лесі Українки можна розмістити міні-базарчик», - луцький архітектор | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«На вулиці Лесі Українки можна розмістити міні-базарчик», - луцький архітектор

2
-1
«На вулиці Лесі Українки можна розмістити міні-базарчик», - луцький архітектор
На центральній пішохідній вулиці Луцька варто розмістити більше яток з сувенірами.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів екс-керівник історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», нині – голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Тарас Рабан.

«Міська рада ухвалила програму, згідно з якою вулиця Лесі Українки повинна стати мистецькою вулицею і, на думку архітекторів, це потрібно взяти за основу. Це означає, що там повинні бути запрограмовані а не випадкові місця, де художники можуть продавати сувеніри. Повинні бути місця, де могли б виступати вуличні музиканти. Таких місць, як біля ЦНАПу, де люди читають вірші, грають у шахи, повинно бути значно більше», - наголосив архітектор.

З його слів, на центральній пішохідній вулиці Луцька можна організувати невеликий ринок.

«Я взагалі проти кіосків, але на цій вулиці не так вже й багато місць, де можна купити сувеніри. Я для них зробив би стаціонарні місця для торгівлі, міні-базарчик», - пояснив Тарас Рабан.

Також він переконаний, що вулицю Лесі Українки потрібно «оживити» - зацікавити людей, які живуть на перших поверхах, продати свої квартири підприємцям, а самих підприємців – зацікавити працювати на цій вулиці.

«Зараз частина вулиці від Театрального майдану до повороту на Кривий Вал ще живе, від Кривого Валу до Сенаторки Левчанівської – все затихає, а звідти до Ковельської – взагалі глухо. Але потрібно зробити так, щоб вона вся жила», - резюмував голова обласної Спілки архітекторів України.

Нагадаємо, Тарас Рабан вважає, що на вулиці Лесі Українки проводять благоустрій, а не реконструкцію.

Читати повністю інтерв'ю з екс-директором заповідника "Старий Луцьк".
Теги: сувеніри
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так звані МАФи заважиють, а страшні столики вписуються в архітектуру дуже гарно. Цікаво , а податки в державу вони платять?
Відповісти
Краще навелиб лад з існуючими магазинами.А то як не аптека ,то банк.Складається враження що тут живуть хворі багатії
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні