В Гунчика пояснили, чому Волинь купить найдорожчі в Україні шкільні автобуси

4
-7
В Гунчика пояснили, чому Волинь купить найдорожчі в Україні шкільні автобуси
У Волинській ОДА кажуть, що купляють найдорожчі в Україні шкільні автобуси, бо дешевших пропозицій просто не було.

Про це йдеться у відповіді відділу інформаційної політики Волинської облдержадміністрації на запитання журналіста «Волинь24».

Нагадаємо, в Міністерстві освіти раніше повідомили про те, що Волинська область планує закупити в ДП «Автоскладальний завод №1 «ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» 37 автобусів за 1,58 мільйона гривень кожен. Ці автобуси виявились найдорожчими. Так, більшість областей планує придбати транспорт за 1,3-1,4 мільйона гривень, ще частина – за 1,4 – 1,5 мільйона.

Цікаво, що навіть Івано-Франківська область, яка купить автобуси в того ж підприємства, що й Волинь, заплатить за них по 1,4 мільйона .

Також Волинська область є майже рекордсменом за кількістю автобусів, які планують придбати. Більше машин куплять лише в Хмельницькій області (41).

Тим часом в прес-службі ОДА кажуть, що автобуси купують за таку ціну, бо дешевших просто немає.

Зі слів чиновників, 26 липня цього року відбулося розкриття пропозицій на закупівлю шкільних автобусів на засадах співфінансування. Зокрема до управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації надійшло три пропозиції від ТзОВ «РАДІАЛ-УКРАЇНА», ПАТ «ЧЕРКАСЬКИЙ АВТОБУС» (вартість пропозиції – 1 680 000 гривень) та дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №1» Публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» (вартість пропозиції – 1 580 000 гривень).

Однак, 26 липня ТзОВ «РАДІАЛ-УКРАЇНА» відкликало свою пропозицію.
Відтак, переможцем відкритих торгів визнано «Богдан Моторс».
Зауважимо, що чинний голова ОДА Володимир Гунчик майже 30 років перебував на керівних посадах на луцькому автозаводі, що нині є дочірнім підприємством «Богдан Моторс», довгий час очолював його.

Загалом же на придбання шкільних автобусів у 2016 році в області передбачено 54,5 мільйона гривень, з них 27 мільйонів – цільової освітньої субвенції та 27,5 мільйонів – з місцевих бюджетів, в тому числі 15,5 – з обласного бюджету.

Водночас 26 серпня під час підсумкової конференції педагогічних працівників голова ОДА Володимир Гунчик закликав очільників районів забезпечити довезення дітей з малочисельних шкіл до опорних навчальних закладів спеціалізованими автобусами, мовляв «бюджети виконуються в геометричній прогресії» і кошти на це є.

Також посадовець повідомив, що дав доручення в рамках фонду регіонального розвитку наступного року передбачити компенсацію 14 шкільних автобусів, забраних в зону АТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виглядає так, що треба "підтримати" фінансово підприємства керманича держави. Вот вам і справедливість. Ну, а дальше подивимось, що з цього вийде чи автобуси, чи підвищення зарплат, чи пенсій.
Відповісти
Бо Гунчику відкат захотілось отримати, вже ж треба за два роки посаду використовувати! Погрався у типу "чесного" - час і про гаманець подумати! :)
Відповісти
Хтось має сумнів чому ?
Відповісти
Автобуси Богдан хороші, комфортні, то і коштують відповідно. Аби вони тільки потрапили за призначенням. А де ті Богдан, які закупили раніше для містах? Їх було 40 штук. Вони стоять вже декілька років. Чи, може вже їх використовують?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні