--> У центрі Луцька – транспортний колапс | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У центрі Луцька – транспортний колапс

0
3
У центрі Луцька – транспортний колапс
Лучани скаржаться на погану транспортну розв’язку в районі вулиці Коперника. В години «пік» місцеві мешканці не можуть виїхати автомобілем з двору, а працівники підприємств, що тут розташовані, не мають де паркуватися.

«Стараюся цією дорогою не їздити, бо тут постійні «пробки». Але зараз треба було заїхати в страхову компанію, то припаркувався на узбіччі. Стоянки тут навіть приблизно немає. Тепер доведеться добре помізкувати, як швидше виїхати. Самі бачите, який тут потік машин», – каже водій однієї із припаркованих автівок.

Проблема починається ще із перехрестям з вулицею Шопена
Проблема починається ще із перехрестям з вулицею Шопена

Транспортні засоби на вулиці стоять і вздовж узбіччя, і навіть на тротуарі.

«Я розумію, що їм немає, де ставити автомобілі, але чого це мають бути мої проблеми? Тротуари – для того, щоб люди ходили, а тут – не ходиш, а думаєш, як обійти. Я вже не кажу про те, щоб перейти дорогу. Зранку і в обід – це просто неможливо. Починаючи від перехрестя з Шопена і до типографії – машина на машині», – обурюється пенсіонерка, яка мешкає у будинку поруч дороги.

Автомобілі припарковані і вздовж узбіччя, і на тротуарах
Автомобілі припарковані і вздовж узбіччя, і на тротуарах

В Управлінні патрульної поліції Луцька пояснили, що на вулиці є платна стоянка, проте люди нею не користуються.

«На вулиці Коперника, біля будинку 8, є поруч платна стоянка, але там, зазвичай, немає автомобілів, люди не хочуть платити, приїжджаючи чи то в розважальний заклад, чи в інше місце. Зручніше припаркуватись, де попало. Звісно, якщо, на думку людей, велике скупчення автомобілів у цьому районі є порушенням, вони можуть телефонувати на 102. Патрульні приїдуть, заміряють відстань, чи є два метри для проходу людей. Тобто тут питання в самих водіях, у їхній свідомості», – зазначила прес-секретар патрулів Ольга Бузулук.

У Луцьку відсутня схема транспортної розв'язки
У Луцьку відсутня схема транспортної розв'язки

Також речниця наголосила, що в місті відсутня схема організації дорожнього руху.

«Схема організації дорожнього руху розроблена лише для центральної частини Луцька. Наскільки відомо, в першому півріччі коштів на цю схему виділено не було, зараз окремі депутати міськради знову підніматимуть це питання. Проте її відсутність – це дуже наболіла проблема. Наявність схеми вирішила б ряд проблем, адже її можна було б розмістити і в інтернеті, вона б чітко показувала, де є парковка, а де стоянка відсутня», – каже Ольга Бузулук.

Автомобілі фактично користуються однією смугою
Автомобілі фактично користуються однією смугою

Міська влада вирішувати проблему із розв’язкою на Коперника не планує: кажуть, що на часі – реконструкція проспекту Волі.

«Ми планували робити реконструкцію проспекту Волі із розширенням на дві додаткові смуги. Збільшивши пропускну здатність проспекту від вулиці Шопена до вулиці Чехова, ми б суттєво розгрузили вулицю Коперника», – каже директор Департаменту ЖКГ Луцької міськради Юрій Крась.

Однак наразі подальша доля реконструкції головного міського проспекту – не відома.

«Реконструкція потребувала видалення -надцяти дерев, що дуже обурило населення і зараз триватимуть громадські обговорення з цього питання. Можливо, проект доведеться переробити і розширення не буде», – зазначає головний комунальник міста.

Міська влада переконана, що реконструкція проспекту Волі розвантажила б і вулицю Коперника
Міська влада переконана, що реконструкція проспекту Волі розвантажила б і вулицю Коперника

Тим часом тендер із реконструкції проспекту Волі відбувся, триває визначення переможця. Заявки подали три підприємства: місцеві ТОВ «Луцькавтодор-сервіс» та ДП «Волинський облавтодор», а також тернопільське ТОВ «Техго-Буд-Центр».

Найнижчу ціну – 37 млн 22 тис. гривень назвав «Луцькавтодор-сервіс». Якщо у конкурсній документації підприємства немає неточностей чи помилок, саме це підприємство займеться реконструкцією проспекту Волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні