«Волинські старожитності» планують ліквідувати

0
3
«Волинські старожитності» планують ліквідувати
Організацію «Волинські старожитності», яка шукала та вивчала пам’ятки археології, збираються ліквідовувати вже з вересня.

Про це розповів керівник підприємства Олексій Златогорський, - повідомляє Конкурент.

Як розповів археолог, 1 вересня – початок ліквідації, однак цей процес може тривати до кінця року.

«Підприємство почало заважати іншим людям займатися археологічними дослідженнями. Тут з'явилася людина з Києва, яка має відкритий лист, ліцензію. Він зробив усе, щоб цей відкритий лист не мали ні я, ні мої співробітники», - розповів Златогорський.

Він також додав, що ця людина неправильно проводить розкопки:

«Бо з початку року декілька об'єктів, особливо в Луцьку, ця людина не провела відповідно до методики археологічних досліджень. Пам'ятки знищено».

Зі слів археолога, представник Інституту археології, який отримав ліцензію, вирішив не займатися наукою, а заробляти гроші.

«Є приклад депутата, не буду називати прізвища, який в Старому місті захотів побудувати хату. З нього взяли 250 тисяч гривень за археологічні дослідження, провели дослідження за 3 дні і все. Гроші освоїли, пам'ятку не зберегли, знахідки втрачені. А депутат отримав право на будівництво», – запевнив чоловік.

Довідково:

ДП "Волинські старожитності" державного підприємства "Науково-дослідний центр "Охоронна археологічна служба України" Інституту археології НАН України було створено 3 червня 2009 року за ініціативою Президії НАН України.

Керівником організації є Златогорський Олексій Євгенович.

Головне завдання організації – пошук, вивчення, популяризація та збереження пам'яток історії та археології, в тому числі – дослідження поховань цивільних та військових осіб, датованих ХХ століттям.

Основні напрями роботи ДП "Волинські старожитності" – археологічні експертизи та розвідки, археологічні розкопки, ексгумаційні дослідження, паспортизація об'єктів культурної спадщини.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні