--> Лучани страждають через безхатьків, які палять сміття у них під вікнами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани страждають через безхатьків, які палять сміття у них під вікнами

0
-1
Лучани страждають через безхатьків, які палять сміття у них під вікнами
У Луцьку безхатьки підпалюють смітники, а мешканці багатоповерхівок, що стоять поряд, потерпають від жахливого смороду та нашестя гризунів.

Лучанин Михайло Шумін розповів «Волинь24» про те, що в ніч на 12 серпня під мостом на вулиці Привокзальній безхатьки спалювали сміття. Загоряння пожежникам вдалось загасити за лічені хвилини, однак чоловік каже, що це далеко не вперше – безпритульні постійно підпалюють сміття. Зокрема, коли хтось виносить до сміттєвих баків старий диван, його відразу спалюють, аби дістати металевий каркас та здати його на металобрухт.
Місце пожежі
Місце пожежі

«Там сміття горить постійно і за цей рік таке було щонайменше десять разів. Переважно бомжі підпалюють сміття вночі і весь сморід йде прямо у вікна квартир, адже житлові будинки знаходяться за кілька метрів від смітників», - наголошує лучанин.

Зі слів Михайла Шуміна, близькість смітників до будинків призводить до того, що мешканцям останніх доволі часто доводиться бачити, як щурі продираються до помешкань через вентиляційні шахти. Чоловік кожні два місяці просить комунальників отруїти пацюків. Також поблизу баків розкошують голуби, адже там розкидано чимало поживного для них сміття.
Голуби вечеряють
Голуби вечеряють

Чоловік каже, що ця проблема виникла близько двох років тому, коли сміттєві баки перенесли від залізничних колій, що за кілька десятків метрів, до житлових багатоповерхівок. Відтоді тут «поселились» безхатьки, які, якщо й не палять сміття, то постійно розкидають його.

На думку Михайла, частим вивезенням відходів цю проблему не вирішити, адже його і так забирають щодня, а змінити ситуацію можна лише, якщо перенести баки подалі.
Баки вкриті сажою
Баки вкриті сажою

Мешканці стурбовані можливим порушенням санітарних норм, тож звернулись до міської ради, аби там зарадили проблемі.

«Зі смітників постійно все тече і коли йдеш додому, хоч хлором ноги мий. Це постійна антисанітарія», - підкреслює лучанин.
Сміттєвий бак зі Львова
Сміттєвий бак зі Львова

Тим часом прес-секретар обласного управління ДСНС України у Волинській області Ірина Варварук каже, що вночі пожежники дійсно виїжджали на вулицю Привокзальну, однак вогню вони там не виявили, мовляв можливо його хтось загасив раніше. Тож цей виклик в управлінні трактують, як хибний.
Кіптява забруднила міст
Кіптява забруднила міст

Натомість Михайло Шумін запевняє, що вогонь гасили саме пожежники.

Прес-секретар Патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук також розповіла, що цієї ж ночі патрульні поліцейські виїжджали на подібний виклик на вулицю Арцеулова, де загорілась макулатура на території прикордонного загону, однак цю пожежу охоронці погасили самостійно.
До будинків - рукою подати
До будинків - рукою подати

Речниця «копів» каже, що таких викликів у них небагато, та все ж часто на пожежі лучани викликають патрульних замість працівників ДСНС.
Безхатьки вітаються з перехожими
Безхатьки вітаються з перехожими

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні