Волинь і міжнародний скандал: цирк на місці кладовища

0
2
Волинь і міжнародний скандал: цирк на місці кладовища
У Ковелі, на місці масових розстрілів під час війни євреїв, встановили пересувний цирк і зоопарк.

Резонансну тему повідомив телевізійний канал «NewsNetwork». Її одразу підхопило ізраїльське видання «The Time of Israel», де відповідно було опублікувано статтю про цей випадок на Волині, - інформує Ковель.

Ковельський міський голова Олег Кіндер у своєму розпорядженні дозволив приватному підприємству "Продюсерський центр "Гастролі в Україні" на період з 19 серпня по 4 вересня цього року проведення вистав цирку-шапіто "Рівєра".

«Рівно 74 роки минуло від дня знищення. Відбулося це на місці єврейського кладовища. Чоловіків, жінок, дітей, людей похилого віку вбили і там же закопали. За мінімальними оцінками в той день було знищено дві з половиною тисячі людей, за максимальними – близько шести тисяч», - розповів Едуард Долинський – директор Українського єврейського комітету.

Долинський обурюється, що історія продовжується і сьогодні, адже на місці, де знаходилося це кладовище і де закопані ці люди, встановили пересувний цирк і зоопарк. «Тим самим здійснили кричущий акт вандалізму і наругу над пам'яттю».

До речі, вже протягом п'яти років єврейська громада Волині намагається встановити на місці розстрілів меморіал, проте кожен раз їм відмовляють.

«Виходить абсолютно дика ситуація, що в 21 столітті в Україні в 2016 році виходить цілковите середньовіччя», – каже Едуард Долинський.

«Ганьба Ковелю, його меру Кіндеру, члену партії «Батьківщина» і його жителям!», - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні