Лучани облаштували свинцеве сміттєзвалище посеред вулиці

0
0
Лучани облаштували свинцеве сміттєзвалище посеред вулиці
У Луцьку на вулиці Гірна люди облаштували стихійне сміттєзвалище, куди скидають побите електронну техніку, яка містить небезпечні для здоров’я сполуки.

Про це розповів депутат Луцької міської ради Микола Федік, - повідомляє Вголос.

За його словами, це сміттєзвалище розташоване поруч із житловими будинками, а неподалік, за 20 метрів, знаходиться оглядовий майданчик міста Луцька.

«Мешканці прилеглих до цього звалища територій, стурбовані тим, що електричне сміття, яке переважно складається з розбитого скла кінескопів, моніторів та екранів телевізорів, вже протягом тривалого часу і мало не щодня збільшується», - повідомив депутат.

Він запевнив, що основну небезпеку для навколишнього середовища створює оксид свинцю, який входить до складу скла кінескопів.

Як відомо свинець, як і його сполуки, є токсикантом, що викликає зміни в нервовій системі, крові і судинах.

«Тому такі речі як кінескопи маю бути або похованими на спеціальних полігонах, або повторно перероблені, а не валятися у безпосередній близькості до житла лучан», - зазначає депутат.

Довідково:


Свинець (Pb) по мірі токсичної дії на людину відноситься до найвищого 1 класу небезпеки. Небезпека свинцю для людини визначається його значною токсичністю і здатністю накопичуватися в організмі.

Токсичність свинцю обумовлена денатуруючою дією (що руйнує білки) на тканини і клітини організму.

Органічні сполуки свинцю потрапляють в організм людини через шкіру і слизові оболонки з їжею і водою, неорганічні - через дихальні шляхи і травний тракт і розносяться кров'ю по усьому організму.

Хоча з атмосферним повітрям поступає незначна кількість свинцю (всього 1-2%), але при цьому велика його частина абсорбується в організмі людини, тому вдихання свинцю з повітрям значно небезпечніше за присутність свинцю в їжі.
Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні