В Луцьку у Старому місті просять заборонити класти штучну бруківку

2
3
В Луцьку у Старому місті просять заборонити класти штучну бруківку
У старій частині Луцька хочуть заборонити використання штучної бруківки.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів головний архітектор проектів творчої архітектурної майстерні «Балан та Стельмащук» Олександр Балан.

Розробник проекту реконструкції головної пішохідної вулиці Луцька розповів, що плитка ФЕМ була дуже модною 20 років тому і нею виклали півміста. Але наразі творча архітектурна майстерня ініціює заборону використання штучної бруківки, принаймні у Старому місті.

«У проектах для мощення історичних вулиць ми запропонували використовувати лише природний камінь. І тут знайшли розуміння замовника та керівництва заповідника – зараз за нашим проектом реконструюють вулиці Кафедральну, Плитницю та Замкову з використанням таких матеріалів», - зазначає Олександр Балан.

Водночас архітектор каже, що на вулиці Лесі Українки мусово було викласти плитку ФЕМ, бо так захотів замовник – управління архітектури та містобудування міської ради.

«Але маючи досвід робіт у заповіднику, а головне – їх результат, ми маємо аргументи для ініціювання заборони використання цього мощення у подальшій реконструкції вулиці та Старого міста загалом, заміну його у проекті на колоту бруківку з природного каменю», - наголошує архітектор.

З його слів, ділянка від Театрального майдану до перехрестя з вулицею Кривий Вал на вулиці Лесі Українки буде своєрідним «передпокоєм», в якому поєднані матеріали різних епох.

Читати повністю інтерв’ю з Олександром Баланом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спочатку владу поміняйте, кому ви це пишете Мавпам?
Відповісти
Ну наивний єтот Андрій! Владу вибираєте ви! Достойную себя! Такую как ви! Как у Шнурова-" мен власть не нравится! Нои народ мне не нравится! они, сук*** достойні друг друга"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні