--> У Луцькраді не хочуть називати вулицю на честь Кузьми Скрябіна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцькраді не хочуть називати вулицю на честь Кузьми Скрябіна

0
4
У Луцькраді не хочуть називати вулицю на честь Кузьми Скрябіна
У Луцькій міській раді не погоджують перейменування однієї з вулиць Луцька на честь Кузьми Скрябіна, бо не знають, як правильно її назвати.

Про це стало відомо у вівторок, 9 серпня, під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць.

Члени комісії розглянули петицію лучанина, який попросив перейменувати вулицю на честь співака Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін», який загинув в автокатастрофі. Ця петиція набрала 79 голосів з 300 необхідних, тож у міській раді її розглядають, як звернення громадянина.

Представник Інституту національної пам’яті Леся Бондарук здивувалась, чому вулицю пропонується назвати на честь Кузьми Скрябіна, адже справжнє ім’я музиканта Андрій Кузьменко.

«У філологів треба уточнити, як правильно можна назвати цю вулицю. От буде їм чим зайнятись», - зауважила історик.

Інші члени комісії також зазначили, що перейменування вулиці на честь співака – це повернення до присвоєння іменних назв, які через кілька десятків років можливо доведеться знову міняти. Також вони вважають, що громада може не зрозуміти такого перейменування, мовляв Кузьма Скрябін не має відношення до Луцька та Волині.

Нагадаємо, що у Луцьку 106 вулиць мають імена діячів російського походження.

Зрештою, комісія вирішила поки не перейменовувати жодну з вулиць на честь Андрія Кузьменка, а цю пропозицію занести в базу даних для уточнення інформації.

Секретар ради Юлія Вусенко уточнила, що на адресу Луцькради надійшло вже чотири петиції з аналогічним змістом, тож подумати над цим варто.

«Ніхто не заперечує, що Андрій Кузьменко був великим патріотом України. Зараз йде декомунізація і ми з часом знайдемо, яку вулицю можна назвати на його честь», - у відповідь зауважив депутат Тарас Шляхтич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні