Більше сотні вулиць Луцька названо на честь росіян

2
-1
Більше сотні вулиць Луцька названо на честь росіян
У Луцьку планують перейменувати більше 80 вулиць, адже вони названі на честь російських діячів.

Про це стало відомо у вівторок, 9 серпня, під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць.

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич розповів, що всього у місті є 500 вулиць, 255 з яких мають іменні назви, 183 – топонімічні назви, 20 вулиць названі на честь дерев та кущів (Тополева, Вишнева…), 15 вулиць мають назви політичного змісту, ще 31 провулок замість назви має лише номер.

Чиновник каже, що з 255 вулиць з іменними назвами 106 носять імена російських діячів. При цьому, 25 вулиць названі на честь людей, які брали участь у визволенні Волині під час Другої світової війни, а також культурних діячів світового значення. Так, у Луцьку є вулиця Брюлова, названа на честь художника Карла Брюлова, який викупив Тараса Шевченка з кріпацтва.

Загалом в обласному центрі, на думку Петра Троневича, потрібно перейменувати 81 вулицю та 31 провулок. При цьому лише шість назв підпадають під декомунізацію.

Члени робочої групи вважають, що перейменування кожної вулиці варто обговорювати окремо та ґрунтовно. Кожен член групи повинен зібрати пропозиції щодо перейменування кількох вулиць та представити їх на спільному засіданні. Передбачається «авторська відповідальність» за перейменування, тобто буде відомо, хто запропонував ту чи іншу назву.

«Це авральна робота, а вона повинна бути системною. Я вважаю, що робоча група повинна працювати цей рік і весь наступний – лише тоді буде результат», - наголосив чиновник.

Депутат Аркадій Соломатін також запропонував перейменовувати вулиці так, аби через певний час не довелось робити це знову.
З цим погодилась секретар міської ради Юлія Вусенко, яка вважає, що непотрібно давати вулицям іменні назви, натомість варто шукати історичні.

Наступного разу робоча група збереться 9 вересня цього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гоголь, Сикорский и Булгвков тоже никогда не идентифицировали себя как украинцы!
Го ломать
Відповісти
Дійсно , цю справу треба робити СПОКІЙНО , ВИВАЖЕНО , РОЗУМНО ---подати список пропозицій через пресу та інтернет-видання .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні