Кому «Бандерштат» не в радість: у тварин з луцького зоопарку величезний стрес

3
2
Кому «Бандерштат» не в радість: у тварин з луцького зоопарку величезний стрес
Час проведення «Бандерштату» – найгірші дні для «Луцького зоопарку».

Про це в коментарі для «Волинь24» розповіла директор звіринця Людмила Денисенко.

З її слів, тварини дуже погано переносять стрес від постійної гучної музики, тож час проведення фестивалю українського духу – найгірші дні для луцького зоопарку.

«Музика не завжди мелодійна і спокійна, вона буває агресивною, гучною і це не покращує загальний стан тварин. Ті, тварини, які перебувають ближче до іподрому , переживають постійний стрес. Ніхто з них не виходить у літні вольєри. Навіть леви і тигри не виходять на свої майданчики, збудовані за європейські кошти. У тварин – важке дихання, вони менше їдять і майже не рухаються», - розповідає керівник зоопарку.

Людмила Денисенко каже, що не вплинув «Бандерштат» лише на птахів. Решті ж тварин знадобиться ще близько двох тижнів, аби повернутись до нормального життя.

«Окрім музики маємо й іншу проблему – вчора дельтаплан дуже низько летів над зоопарком, чим налякав тварин. Самка бізона мало не вибила огорожу. А, якби вона це зробила, це могло б призвести до непоправних наслідків – могли бути людські жертви, адже вона не розбирала б, на кого йти і не оббігала б людей», - додає керівник комунального підприємства та просить організаторів погоджувати такі розваги.

На час проведення фестивалю в зоопарку довелось посилити охорону – замість одного сторожа на чергування виходять по кілька працівників. Так, вже у перший день фестивалю працівникам вдалось впіймати «зайця», який намагався потрапити на свято без квитка через зоопарк. Відтак, через необхідність посиленої охорони заклад несе додаткові витрати.

І це при тому, що відвідувачів у зоопарку не побільшало, незважаючи на наплив туристів у Луцьку.

«Наші відвідувачі – це діти, мами з візочками, яким не подобається таке сусідство, які хочуть, аби діти могли спокійно відпочити. Тому кількість гостей у нас суттєво зменшилась у п’ятницю і суботу, трохи більше їх стало лише у неділю», - розповідає Людмила Денисенко.

Директорка зоопарку переконана, що подібні фестивалі варто все ж проводити за межами міста. Втім, вона відзначає, що аудиторія «Бандерштату» з року в рік стає культурнішою та вихованішою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайним людям, які живуть неподалік, теж мало радості. Яким це чином, в перший день фестивалю, музика грала на все місто аж за 23.30?
Відповісти
Коли свадьби грають у вас з 7 ранку то все нормально? А бандершашт вам мішає. Терпіть. Європа насувається
Відповісти
то чому напередодні фестивалю про це не заявити і не повпливати на це? чи минулого року було інакше?
Бідні тварини....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні