--> Міжнародні резерви України зростають | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Міжнародні резерви України зростають

0
3
Міжнародні резерви України зростають
Міжнародні резерви України в липні 2016 року, за попередніми даними, зросли на 0,7%, або на 94 млн дол. – до 14,082 млрд дол.

Як повідомляється на сайті Національного банку України, обсяг резервів зростає четвертий місяць поспіль, і за останні 12 місяців резерви зросли на 35,7%, пише ЗІК.

За інформацією регулятора, зростання резервів у липні відбулося насамперед завдяки купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку. За місяць чиста купівля валюти Нацбанком склала 257,8 млн дол., при цьому аукціони з продажу валюти не проводилися. Також зростанню резервів сприяло надходження на користь уряду від розміщення валютних облігацій внутрішньої держпозики на 98 млн дол. Одночасно в липні уряд перерахував у рахунок погашення і обслуговування валютного держборгу 329,7 млн дол., у тому числі 232,8 млн дол. – за державними цінними паперами.

Також повідомляється, що за результатами липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду і Національного банку України.

Нагадаємо, міжнародні резерви Національного банку України у червні 2016 року зросли на 3,3%, або на 445 млн дол. – до 13,982 млрд дол. Наприкінці липня Національний банк повідомив про погіршення прогнозу зростання резервів України на кінець 2016 року до 17,2 млрд дол. з 18,7 млрд дол. у зв’язку з затримкою траншів від Міжнародного валютного фонду. У 2015 році золотовалютні резерви України зросли на 77%, або на 5,767 млрд дол., – до 13,3 млрд дол.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні