Куди пішли вчитися діти відомих волинян

6
9
Куди пішли вчитися діти відомих волинян
Хтось називає їх мажорами. Обговорює, що і за скільки «купив тато». З осудом переповідає історії, як чийсь син після бурхливої вечірки розбив авто, вартістю у річну пенсію цілого мікрорайону.

Та скільки б про це не було мови, паралельно існує інша і більш популярна тенденція. Заможні і впливові батьки дають хорошу освітню базу для своїх нащадків. Як результат – ті вже до студентської лави вільно спілкуються кількома іноземними мовами, були не в одного репетитора і чітко знають, з якою професією хочуть поєднати своє майбутнє життя.

Інтернет-видання «Волинь24» дізнавалося у цьогорічних випускників та їхніх відомих батьків про те, куди здавали документи і чи вдалося вступити на бажане місце.

Донька народної депутатки Ірини Констанкевич та адвоката Миколи Сорокопуда Соломія зробила патріотичний вибір: вступила до луцького вузу.

«Я щаслива від того, що Соломія вступила до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Щаслива, що буде в Луцьку, далі вчитиме ще дві іноземні мови, займатися громадською діяльністю і здобуватиме фах. За результатами ЗНО вона – друга у списку. Її вибір – спеціальність «Міжнародна інформація». Наші діти подекуди знають краще, що вони хочуть», – каже щаслива мама новоспеченої студентки.

До слова, Соломія Сорокопуд – дійсно, з іноземними на «ти». «Німецьку мову вже склала на рівень В2 (вище середнього), поставила за мету – рівень С1 (прогресивний), англійську й іспанську треба починати. Буде знати три іноземні мови», – розповіла Ірина Констанкевич.

Донька волинського бізнесмена-аграрія Євгена Дудки Лілія вирішила піти шляхом батька і вступила до Національного університету біоресурсів та природокористування на спеціальність «Біотехнології та біоінженерія».

Впливовий батько переконує, що не втручався у вибір доньки, а лише власним прикладом намагався показати, як треба ставитися до роботи та вибору професії.

«Мені завжди подобалися природничі науки, зокрема, біологія, фізика, географія, хімія. Надихнув, звісно, і тато. Я завжди знала, що буду працювати у цій сфері. Переконана: це – моє покликання», – каже Лілія Дудка.

Окрім того, що дівчина за результатами ЗНО виявилася першою у списку вступників, її вибір зупинився на англомовній групі. «Знаю англійську на досить високому рівні, була неодноразово на навчанні в Англії. В цій групі пари читатимуться як українською, так і англійською, будуть пояснювати англомовні терміни. В університеті розповідають, що до англомовної групи – найбільші вимоги, але й можливості – також найкращі. Зокрема, їздити закордон на практику», – каже студентка.

Лілія розповідає, що батьки мають квартиру в Києві, тож житлове питання не буде заважати здобувати нові знання.

Екс-заступник губернатора Сергій Кудрявцев теж запевнив, що донька Аліна сама обирала майбутню професію.

«Сама обрала спеціальність і вуз – здала документи в Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Пройшла на державне місце. Малюванням Аліна почала цікавитись, можна сказати, в досить пізньому віці. Десь в класі сьомому почала перемальовувати портрети, потім попросила купити професійний папір, фарби. Я пропонував їй піти вчитися в художню школу, але донька вирішила, що застара для такого. Тому вчилася сама.

Навіть заробляла цією справою. Розміщувала в соцмережах оголошення, що малює портрети з фотографій. Так і практикувалася. А навесні сказала, що мріє стати архітектором. Дуже загорілася цим. Сама все дізнавалася, організовувала. Від нас була лише підтримка, а загалом вступала повністю самостійно», – розповів Кудрявцев.

Студентка буде жити в гуртожитку, каже: умови пристойні. «Для вступу були творчі конкурси, то Аліна уже тиждень жила в гуртожитку, запевнила, що все подобається», – розповів тато.

Донька директора служби інформації Волинської філії Національної телекомпанії України Костянтина Лоцмана та головного редактора «Інтер-Волині» Елли Лоцман Тетяна буде навчатися в стінах, які познайомили її батьків.

«Тоді в «жовтому» корпусі Київського національного університету навчалися студенти факультету журналістики, тепер там вчаться філологи, і з вересня буде вчитися донька, яка вступила на спеціальність «Англійська філологія та переклад, англійська мова та література і дві західноєвропейські мови». Із другого курсу будуть викладати повністю англійською. Документи ми здавали в 11 місць, і всюди пройшла на державну форму навчання», – розповів Костянтин Лоцман.

Тато зізнається: була думка продовжити родинну традицію і відправити доньку на журналістику, та з часом зрозуміли, що добре знання іноземних мов забезпечить кращі перспективи.

Тетяна житиме в гуртожитку, де свого часу провели веселі студентські роки її батьки. «Нехай зануриться в ту атмосферу», – рекомендує батько.

Донька екс-керівника Луцької районної ради Олексія Гвоздецького Ольга вступила до вузу у Варшаву. Як розповідає тато студентки, дівчина має знайомих, які вже там навчаються, із розповідей захопилася ідеєю вчитися саме закордоном.

Спеціальність, яку обрала – «Міжнародна торгівля і менеджмент». Ольга добре знає англійську та німецьку мови, а щоб підтягнути знання із польської зараз відвідує курси.

«Якщо дитина має бажання, неправильно їм перечити. Рано чи пізно вона однаково стане вільною від батьківської опіки. А вибирати професію тим більше треба ту, яка до душі», – відповідає Олексій Гвоздецький на питання, чи не боїться відпускати дитину на такий тривалий період до Польщі.

Донька генерального директора групи компаній «VolWest Group» Вадима Супрунюка Уляна стала студенткою Українського католицького університету, що у Львові.

«Обрала спеціальність «Комп’ютерні науки», бо вважаю, що зараз це – одна з найпрестижніших професій. Вона передбачає не лише програмну інженерію, а й графічний дизайн, інші комп’ютерні науки. Крім того, я хотіла вивчати іноземні мови, але не як основну спеціальність, а разом із здобуттям фаху. А цей університет якраз надає таку можливість, деякі предмети викладають тут англійською мовою. Загалом, це один із небагатьох університетів України, який навчає за європейською системою освіти», – розповіла Уляна Супрунюк.

Редактор журналу «Лісовий вісник» Оксана Чурило теж проводжатиме доньку до Львова – Уляна стала студенткою факультету міжнародного права Львівського національного університету.

«Я сама колись мріяла стати юристом, та – не судилося. Очевидно, мрія передалася доньці. Вона добре знає англійську, польську мови, тому вибрали – міжнародне право. Чесно кажучи, пройшли на державну форму навчання до іншого вузу та на іншу спеціальність, але подумали і прийняли рішення, що хороша освіта за спеціальністю, яка до душі – важливо. Тому Уляна навчатиметься хай і на платному, але в хорошому вузі», – розповіла Оксана Чурило.

Підготувала Людмила ЯВОРСЬКА

* * *
Передрук цього матеріалу без письмового дозволу редакції заборонений.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кого цікавлять їх діти на їхніх дітях природа відпочиває вони усі ідіоти і дебіли. Це закон природи і ніякі гроші не допоможуть мажорам, оце найбільше радує.
Відповісти
Марічко, ви особисто знайомі з цими дітьми? Чи ви телепат - заочно ставите діагнози?
Відповісти
Якщо говорите про вступ на державну форму "за гроші" у нас час,значить,абсолютно не знайомі із нинішньою системою-це раз. Була однокласницею однієї із вищеперечислених дівчат і так скажу- дуже сумлінна учениця,всі 11 років провчилась від А до Я,як то кажуть,і цілком заслужено отримала місце у омріяному ВНЗ-це два.
Висновки робіть самі.
Відповісти
В мене таке відчуття ,що природа відпочиває на Вас Марічка ,Ви злобний і гадкий троль
Відповісти
я так думаю, що у марічки проблеми....А на таких ображатися не можна
Відповісти
Здається, Марічку потрібно ізольовувати від суспільства.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні