Волинські виші отримали більше державних місць, ніж будь-коли до цього

0
10
 Волинські виші отримали більше державних місць, ніж будь-коли до цього
Два волинські виші потрапили у топ-20 університетів, яким цьогоріч додали найбільше державних місць.

Луцький національний технічний університет навіть став лідером за цим показником, адже йому кількість державних місць збільшили майже на 50%. Зауважимо, що найбільше державних місць отримували ті виші, до яких документи подали абітурієнти з найвищими балами ЗНО.

Ректор Луцького політеху Петро Савчук вважає, що виш став лідером в Україні за збільшенням кількості державних місць у відсотковому співвідношенні через наполегливу профорієнтаційну роботу та підвищення престижу вишу.

Зі слів освітянина, Луцький національний технічний університет розділив перше місце з Львівським національним університетом імені Гжицького за кількістю доданих державних місць.

При цьому ректор каже, що до 5 серпня університет може отримати ще 25% додаткових державних місць.

«Багатьом вузам зменшили держзамовлення, а нам ще й збільшили. Напевно, це свідчить про хорошу профорієнтаційну роботу та престиж вузу, який суттєво зріс за рік», - наголошує Петро Савчук та додає, що найбільше державних місць отримали такі спеціальності, як «Комп’ютерна інженерія», «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», «Електроенергетика» тощо.

Освітянин каже, що нова система розподілу державних місць спершу лякала, однак результати перевершили всі сподівання.

Тим часом Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки отримав на 20, 1% більше державних місць.

Відповідальний секретар приймальної комісії вишу Андрій Слащук також розповів, що СНУ цього року отримав додаткових 199 державних місць для бакалаврів денної форми навчання, 182 – для магістрів та 84 – для спеціалістів.

«Я просто вражений такими показниками, тому що в останні роки ми не мали такого держзамовлення. Міністерство адекватно підійшло до розподілу державних місць між університетами, тому дай Боже нам до кінця виконати це держзамовлення і випустити в світ гарних спеціалістів», - наголосив чоловік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні