У Луцьку хочуть перевірити законність будівництва церкви

5
-5
У Луцьку хочуть перевірити законність будівництва церкви
Лучанка просить перевірити, чи пройшло будівництво церкви поблизу гімназії №4 усі необхідні інстанції перед початком зведення храму.

Відповідну петицію до Луцької міської зареєструвала Оксана Нєдовєсова.

Вона вимагає перевірити законність будівництва церкви у сквері навпроти гімназії №4, наявність у забудовника дозволів на будівництво, протоколів громадських слухань стосовно цього питання, наявність церкви у генеральному плані міста Луцьк та притягнути до відповідальності усіх порушників закону та забудовника у разі виявлення порушень.

«Через будівництво церкви спуск в парк перекритий, на дорозі по колишньому спуску в парк вирили яму, для священників все дозволено і немає закону? Чому люди, які вважають себе наставниками бога і вважають, що мають право проповідувати справедливість і закон, хамськи порушують цей закон?» - написала жінка.

Вона зазначила, що проживає неподалік і буде добиватися справедливості всіма можливими способами.

Лучанка також перерахувала усі законодавчі акти, які займають регулюванням питання містобудування.
Зокрема, вона зазначила, що планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них.

Надаємо, нещодавно ця лучанка зареєструвала петицію з проханням заборонити використання гучномовців у церквах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В субботу и воскресенье работающим людям надо полноценно высыпаться. Зачем в церкви колонки? Это же не бродячий цирк, чтобы афишировать свое выступление на всю улицу, правда?
Відповісти
Церква порушує закон стосовно забудови та виростання рівнів шуму у прибудинкових територіях. Відповідно до процедури мали би відбутись громадські слухання стосовно зміни цільового фонду, доцільності церкви. Наступний крок – зміна цільового призначення землі (адже там скверик відповідно до плану міста – зелена зона), потім проект мали б узгодити із архітекторами і лише тоді приступати до будівництва. Ніякі громадські слухання стосовно цього питання не проводились.
Які порушення здійснює церква:
- Порушення правил забудови;
- Відсутність протоколу громадських слухань;
- Порушення законних умов щодо використання рівнів шуму у прибудинкових територіях;
- При будівництві церкви були знайдені (і знаходяться) рештки людей, що були захоронені. Знайдені рештки вивозяться в сміттєвих мішках за межі міста (Адже колись на території скверику було кладовище. Перед тим як створювати сквер були перепоховання, але очевидно не всіх перепоховали. Проблема із людськими останками виникала і при будівництві двох новобудов поряд із церквою 10 роками раніше).

Чого добиваються активісти? Законності! Проведення громадських слухань з цього питання, відключення гучномовців, а також узгодження проекту церкви із громадою та архітекторами. На сьогодні будівництво триває, спуску в парк для дитячих візочків не передбачено, а старий спуск - перекритий.
Відповісти
У Луцьку на місці спорудження храму виявили кістяки, але скандальне будівництво ніхто не в змозі зупинити http://www.0332.ua/article/188616
Відповісти
Слухайте, шановні! Вам заважає зранку служба в храмі? То поселіться в глухому лісі, там нічого заважати не буде!!!!!!!!!!!
Якби громихала музика від нічного клубу, то вас би все влаштовувало, а тут бачиш служба заважає!!!!
От тільки, коли якась біда притисне, то бігом біжите в церкву і оберемок свічок ставите на всіх підсвічниках, та цей обурюєтесь, що Бог вам миттєво не допомагає.
Схаменіться Бог посоромленим не буває!!! Бо потім може бути пізно :((
Відповісти
Так то ж кляті москалі, скачуть, щось хочуть довести, не повиздихують ніяк.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні