У Ковельському районі цього року не працюватимуть чотири школи

0
6
У Ковельському районі цього року не працюватимуть чотири школи
Чотири школи першого ступеня призупини свою діяльність на 2016-2017 навчальний рік.

На сесії Ковельської районної ради вирішували долю семи навчальних закладів, - повідомляє ПроКовель.

Школи у селах Байківці, Луківка, Заячівка, Ломачанка призупинять діяльність на 2016-2017 навчальний рік.

Неоднозначне було бачення депутатів щодо можливого призупинення навчання у трьох із семи школах району. У залі сесійного засідання розгорнулися справжні баталії «за» і «проти» продовження роботи в стінах ЗОШ I ступеня населених пунктів Кругель, Гулівка та Битень.

Ось, приміром, за словами депутата ради Миколи Рибака, громада села Гулівка навіть зібрала підписи в захист свого навчального закладу. Селяни, а також колектив школи, виступають категорично проти її закриття, або ж призупинення роботи.

З цією думкою районних парламентарів повністю погодився і депутат обласної ради Юрій Поліщук, який був присутнім на сесії. Він зауважив, що закривати чи реорганізовувати школи без дозволу місцевої громади керівництво району, депутати не мають права.

Перший заступник голови Ковельської РДА Роман Кульцман переконував депутатів, що у разі їхньої незгоди призупинити роботу у визначених школах, учням цих навчальних закладів доведеться перейти на індивідуальне навчання на дому, бо фінансування даних освітянських закладів із районного бюджету буде припинено.

Про подальшу долю цих трьох освітянських закладів ще вестиметься мова на нараді в райдержадміністрації, котру планують провести днями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні