У ректора Коцана – російський диплом сумнівної якості

1
6
У ректора Коцана – російський диплом сумнівної якості
Вперше звання «доктор наук» ректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан отримав у 1998 році у Російській Федерації. Диплом видала сумнівна структура.

Про це свідчать документи, які опинилися у журналістів видання «Четверта влада».



Диплом доктора наук Коцан отримав у російській cтруктурі «Вища міжакадемічна атестаційна комісія», яка є підструктурою так званого «Международного межакадемического союза».

Цей «Союз» відомий тим, що за плату пропонує захист наукових робіт та наукові звання. Про це писали журналісти «Российской газеты».

«Міжнародний міжакадемічний союз продає наукові звання, які нічого не значать, і є одним із підрозділів псевдонаукової піраміди, яка спрямована на продаж наукових звань», - йдеться на сторінці енциклопедії Psiram.com

Відшукати «Вищу міжакадемічну атестаційну комісію», яка видала диплом доктора наук, та посилання на захищену працю пана Коцана не вдалося. Російські колеги-журналісти теж не знайшли у відкритому доступі жодних джерел про ці праці та наукові захисти.

Єдиним джерелом інформації є сайт ВМАК, яка водночас позиціонує себе Академією освіти Великобританії.



На цьому сайті ВМАК не вдалося відшукати інформації про дисертацію ректора.

Диплом ректор отримав у Чорноморському відділенні цієї структури, яке знаходилось в Одесі, за адресою вулиця Фонтанська дорога, 42.

Хоча телефон цього відділення не відповідає, а за адресою реєстрації знаходиться приватна будівля у приватному секторі.

Цікаво, що наукова робота Коцана, з якою він отримав звання доктора наук в Україні, називається так само і є багато в чому схожою з роботою, за яку він отримав цей ступінь Росії: «Фізіологічне обґрунтування ефективності впливу туристично-краєзнавчої діяльності на організм підлітків».



Хоча, як вважають експерти, в цьому немає формальних порушень. Так член сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти та науки України Володимир Бахрушин стверджує: «Наукові ступені Міжнародного міжакадемічного союзу не є офіційно визнаними ані в нас, ані в Росії. Тому посилання на наявність такого ступеня при захисті в Україні не потрібне».

«Сам факт попереднього захисту у сумнівній установі може бути приводом для більш уважного вивчення його дисертації», - додав, проте, експерт.

Журналісти звернулися в приймальні університету і попросили сконтактувати із ректором. Там це зробити відмовилися, але пообіцяли «передати». Наступного дня секретарка сказала писати «офіційний письмовий запит».

Хоча журналісти мають право вимагати усний коментар у ректора, оскільки це питання не підпадає під дію закону «Про доступ до публічної інформації», пише видання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне,щоб був, а хто його видав значення немає.А без нього ти дурак.А з дипломо дурак - умний.На жаль така дійсність зараз.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні