--> Польський сейм визнав Волинську трагедію геноцидом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Польський сейм визнав Волинську трагедію геноцидом

1
-4
Польський сейм визнав Волинську трагедію геноцидом
Сейм Польщі проголосував за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА".

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на Telewizja republika.

За резолюцію проголосували 442 депутати, 0 – проти і 10 депутатів утрималися.

Основою резолюції став проект правлячої партії "Право і справедливість". Після прийняття поправок проект наголошує, що злочин мав місце у 1943—1945 роках.

Парламент хоче віддати данину "громадянам Другої Речі Посполитої, по-звірячому вбитим українськими націоналістами".

У резолюції висловлюється солідарність з Україною, яка бореться з зовнішнім агресором за територіальну цілісність.

Підкреслюється, що єдиною дорогою до істини є шлях до примирення.

Як повідомлялося, текст резолюції у вівторок, 19 липня, пройшов перше читання на парламентських комісіях зв’язку з поляками за кордоном та культури і засобів масової інформації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Передавати помсту у спадок- це шлях до примирення? Похорон тих українських борців за незалежність та поневолення свого народу, польським Сеймом у супроводі принизливих однобоких законів, у час, коли на сході України йде війна і знищується все українське -це Солідарність з Україною???!!!! Це додатковий аргумент нашому зовнішньому агресору Росії- чому і від кого вони захищають Донбас,Луганск і бряскають там зброєю. Від лютих бендерівців-націоналістів. Це не ведення історичного діалогу, це падіння на глибину -40С в цьому питанні. Польські націоналісти-радикали перемогли мертвих українських націоналістів , живих поміркованих громадян, і воскресили той давній укр-пол конфлікт, де є спільні жертви і спільне зло. Такий односторонній погляд на історичні події буде породжувати наступні взаємні протистояння . І це відносини не як між братніми народами, які були як сіамські близнюки по суті(змішанні села,міста,сімї), а як між ворогами. Україні лишається продовжити цей шлях абсурду і звернутися з заявою про визнання геноцидом операцію "Вісла" і тд., прийняти Верховною Радою рішення про статус борців Армії Крайової катами України. До речі, у Польщі це шановані герої. Хоча , весь світ побачив автобіографічну книгу "Екзекутор" бувшого члена цієї націоналістичної організації, де описується криваві розправи з українцями зокрема, як акції помсти . Ми повинні знати і просити вибачення і прощення з обох сторін, ми оплакуємо і памятаємо жертви з обох сторін. Ось це є діалог.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні