--> Під Луцьком відновлюють унікальну хату, якій більше півтора століття | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під Луцьком відновлюють унікальну хату, якій більше півтора століття

0
2
Під Луцьком відновлюють унікальну хату, якій більше півтора століття
Оригінальну хату, збудовану за оригінальною «енергозберігаючою» технологією ще в середині ХІХ століття, встановлюють на території музею-скансену, що у селі Рокині Луцького району.

Цю хату перевезли з села Теклине Камінь-Каширського району – пише у блозі на «Волинь24» директор Рокинівського музею Олександр Середюк.

«Вона вразила не тільки міцними і грубими сокирою отесаними брусами, а й оригінальною конструкцією. Це – хата з двірцем», - повідомляє музейник.

Оригінальність її полягає в тому, що вона виготовлена на основі енергозберігаючої технології. З північної сторони стіна хати повністю захищена ще однією прибудовою, що називається «двірець». Він служив власнику за допоміжні господарські споруди: майстерню по виготовленню дерев’яних коліс, бочок, курника, хлівчика тощо і одночасно був повітряною «подушкою».

Цьогоріч працівники Музею взявся за відновлювально-реставраційні роботи. Зогнилі балки і бруси замінять діловим пиломатеріалом.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ БЛОГ ОЛЕКСАНДРА СЕРЕДЮКА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні