Луцькі забудовники масово порушують законодавство

1
-3
Луцькі забудовники масово порушують законодавство
За півроку луцькі забудовники отримали 14 приписів про штрафи за порушення правил містобудування.

Про це стало відомо у середу, 20 липня, під час засідання Луцького міськвиконкому.

Начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради Юрій Маслюк розповів про результати своєї роботи за перші півроку.

З його слів, за півроку відділ провів 74 перевірки – 5 планових і 69 позапланових.

Чиновник зауважив, що позапланові перевірки проводились в разі виявлення самочинного будівництва об’єкта та звернення фізичних чи юридичних осіб.

Виявилось, що лише на чотирьох перевірених об’єктах не порушено вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

За результатами проведених перевірок посадовці винесли 68 постанов про адміністративні правопорушення, 14 постанов про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності та 2 постанови про закриття провадження у справі за правопорушення у сфері містобудівного законодавства.

Загальна забудовники повинні сплатити до міського бюджету 1,2 мільйона гривень, наразі ж вони заплатили майже 778 тисяч гривень.

Порушення вимог будівельного законодавства виявили на будівництві багатоквартирних житлових будинків на проспектах Соборності, 22б; Волі, 44а; вулиці Рівненській, 25.

Також виявлені порушення на об’єктах на вулиці Карбишева, 2 (будівництво гаражів в обслуговуючому кооперативі "Синтетик-2") та на проспекті Відродження, 51 (реконструкція підвального приміщення без зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт).

Водночас чиновник розповів, що забудовники нерідко звертаються до суду, аби оскаржити рішення Держархбудконтролю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вважаю , що структура ,якою керує пан Маслюк є мертвою та недієвою,бо ніяк не реагує на будівництва за адресою Кривий Вал 23,а
Там фундамент копають вглиб на 3 метри- цокольне приміщення? А що робили якісь геодослідження- там було старе русло річки , яке може знову показати себе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні