У Луцьку поширюються «хвороби брудних рук»

0
5
У Луцьку поширюються «хвороби брудних рук»
Найчастіше отруєння лучани отримують через неякісну їжу і невимиті руки.

Про це розповіла головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб управління охорони здоров’я Волинської обласної ради Галина Морочковська, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Зокрема, за це півріччя 84% шлунково-кишкових захворювань пов’язані саме із вживанням неякісної їжі, тих продуктів, які швидко псуються. Як правило, це молоко, м’ясні вироби, риба, ковбаси, кондитерські вироби та яйця.

Оскільки протікання більшості хвороб цього типу спостерігається підвищенням температури, загальною слабістю, нудотою і діареєю, то часто люди починають самостійно лікуватися.

Але жінка зауважила, що за цими симптомами лише лікар може діагностувати конкретну хворобу і то лише після відповідних досліджень.

«Нещодавно з отруєнням до лікарні потрапила сім’я. Всі її члени вживали салат з домашніх продуктів, заправлений домашнім майонезом. Однак не варто забувати, що для його приготування потрібні яйця, які не проходять термічної обробки», - розповіла вона.

Загалом Галина Морочковська розповіла, що цей тип інфекції – це хвороби брудних рук. А щоб уникнути їх, варто часто мити руки, та ретельно вимивати овочі та ягоди у літній період, і не забувати про чисте водопостачання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні