--> На Волині ще не скоро добудують перинатальний центр | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині ще не скоро добудують перинатальний центр

0
11
На Волині ще не скоро добудують перинатальний центр
Шансів добудувати волинський перинатальний центр цьогоріч немає, тож з обласного бюджету знову виділятимуть кошти на опалення довгобуду взимку.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Зі слів посадовця, в обласному бюджеті закладені кошти на перинатальний центр. Вони перейшли ще з минулорічного бюджету. Однак, ця сума катастрофічно мала – всього лиш 3 мільйони гривень.
Загалом же на добудову обласного перинатального центру потрібно близько 80 мільйонів гривень.

«Я не бачу можливості вирішити питання по перинатальному центру лише за рахунок коштів обласного бюджету та місцевого фонду регіонального розвитку. На нас ще – школа в Осівцях та Олениному Камінь-Каширського району, Старовижівському районі. На це потрібно 50-70% від нашого бюджету розвитку. В кращому випадку в місцевому Фонді регіонального розвитку наступного року буде 115 мільйонів гривень», - розповів очільник області.

Посадовець обіцяє звернутись до Президента , Кабінету Міністрів з проханням передбачити в державному бюджеті на наступний рік кошти для добудови перинатального центру.

«Загалом в Україні залишилось 3 перинатальні центри зі ступенем готовності 80% і більше. Для України це не малі, але й не дуже великі кошти, а для Волині – величезні. Тому я хочу, щоб Президент видав окреме доручення і задекларував виділення коштів на завершення їх будівництва», - додав Володимир Гунчик.

Голова ОДА каже, що цього року перинатальний центр знову опалюватимуть, аби зберегти дороговартісне обладнання. На це потрібно близько 400 тисяч гривень, але чиновники розглядають можливість заміни газових котлів на твердопаливні, можливо за участю інвесторів.

Наразі частину обладнання передали в користування Луцькому пологовому будинку, а в довгобуді залишаються прилади, що пов’язані з кондиціонуванням повітря.

«Це обладнання збереглось якраз завдяки опаленню», - наголосив керманич Волині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні