У Луцьку циркачі мучили дикобраза та кидалися на журналістів

0
5
У Луцьку циркачі мучили дикобраза та кидалися на журналістів
У Луцьку працівники пересуваного цирку "кидалися" на журналістів, після того, як вони зафіксували на камеру жорстоке поводження з твариною.

Справжній цирк, як виявилось, можуть влаштовувати не лише тварини пересувних шапіто, а і їх керівництво. В ході підготовки сюжету про пересувні цирки, знімальній групі в хамській формі заборонили навіть направляти відеокамеру в бік території цирку – а все після того, як на цю камеру вдалося зафіксувати жорстоке та недбале поводження з твариною, - повідомляє ТРК "Аверс".

Згідно з рішенням про врегулювання діяльності цирків з використанням тварин на території міста Луцька, на території обласного центу. У місті забороняється розміщення та виступи цирків, якщо для тварин не створено належних умов, а також, якщо дресирування завдає їм шкоди.

Як повідомила директор КП "Ласка" Дана Новарчук, наразі є відповідне рішення лише про диких тварин, але готується допрацювання яке захищатиме усіх без винятку тварин, які виступають в цирках.

Адмінітстрація кожного такого закладу має надати документи в ЦНАП з проханням дозволити розміщення. Екологічна інспекція ж здійснює обстеження щодо утримання тварин в неволі.

Цирк який приїздив до Луцька у квітні не мав належних умов і дозволу на розміщення не отримав.

Про тварин, які перебувають в "Цирку на льоду", що нині в Луцьку розповів працівник екоінспекції Антон Поліщук. Щоправда про поні чомусь згадав, лише після того, як журналісти повідомили, що бачили там цю тварину.

"Там були ведмеді. Норми не дотримувалися і просто-напросто їх не допустили, вони там два чи три дні попрацювали і поїхали".

"Було проведено обстеження, там порушень немає. Шість собак, дві носухи, один бурий капуцин, і два дикобрази. Ці тваринки дуже маленькі. І ми перевіряли на предмет утримання чи вони дотримуються чи дотримуються норми", - додав він.

Про те, коли запитали про поні, він одразу ж перечитав список, в якому додав і цю тварину.

До слова, в ході обстеження, яке покликане, і в тому числі, запобігти жорстокому поводженню з тваринами не перевіряють як проводиться дресирування.

Журналісти вирішили на власні очі побачити тварин, проте працівники цирку не покликали керівника, а радили йому телефонувати.

Однак, як тільки журналісти зафіксували жорстоке поводження працівників з твариною на території цирку, працівник чи то керівник цирку почав агресивно поводитись щодо журналістів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні