--> У Луцьку - конфлікт через будівництво багатоповерхівки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку - конфлікт через будівництво багатоповерхівки

0
4
У Луцьку - конфлікт через будівництво багатоповерхівки
Мешканці проспекту Відродження протестували біля міської ради через будівництво багатоповерхівки у їхньому дворі.

Акція протесту відбулась у понеділок, 18 липня, перед засіданням постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Мешканці будинків №47 та 53а, що на проспекті Відродження, прийшли до адміністративної будівлі з гаслами: «Бідзіля, а ти би жив в будинку, який запроектував?», «Міняю квартиру на проспекті Відродження, 53а на маєток Бідзілі» та «Хто продав нашу прибудинкову територію?».

Лучани бояться, що незважаючи на їхні протести, на прибудинковій території між цими двома будинками невдовзі постане новий, який не лише забере останній клаптик вільного простору, а й поставить під загрозу безпеку місцевих мешканців.

«Нашу прибудинкову територію хочуть забрати, а ще ми боїмось, щоб наші будинки через нове будівництво не стали аварійними так, як це сталось на проспекті Соборності. Ми чергуємо вдень і вночі і не даємо забудовнику заїхати на територію», - каже мешканка будинку №47 Галина Миколаївна.

Жінка додає, що через будівництво жителі можуть втратити зелені насадження, автомобільну стоянку та дитячі майданчики, а люди будуть, «як на пороховій бочці, бо місця для заїзду крана там практично немає».

Нагадаємо, раніше це питання вже розглядалось в стінах міської ради. Тоді стало відомо про те, що між двома житловими будинками кооператив «Відродження» планує звести ще одну багатоповерхівку, попри те, що там передбачено лише будівництво торгово-офісного павільйону.

Сьогодні ж начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк запевнив, що відповідно до Генерального плану Луцька, багатоповерхівка може стояти між будинками №47 та 53а на проспекті Відродження.

«Питання законності тут навіть не повинне стояти, питання лише в тому, чи забудовник дотримується державних архітектурних норм», - наголосив посадовець.

Схожої думки дотримується архітектор, автор проекту Андрій Бідзіля.

З його слів, майбутнє будівництво є законним, адже місця для усіх будівель там вистачає. Також чоловік запевняє, що місцевим мешканцям вистачить місць для парковки, мовляв свої автомобілі вони можуть залишати через дорогу, тобто на території сусіднього села.

Адвокат забудовника також закликав мешканців проспекту Відродження висловлювати своє невдоволення конструктивним шляхом і шукати компроміс, а не категорично перешкоджати будівництву.

Голова комісії Андрій Козюра зауважив, що в першу чергу потрібно з’ясувати, чи дотримані будівельні норми.

«Ні політики, ні чиновники, які не розуміються на архітектурі, не можуть тут прийняти рішення», - наголосив депутат.

Обранець громади доручив Держархбудконтролю за тиждень перевірити, чи відповідає згадане будівництво усім нормам. Якщо ж це дійсно так, мешканців переконуватимуть в його законності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні