Ковельський мер хоче відмовитися від асфальту

0
8
Ковельський мер хоче відмовитися від асфальту
У планах міської влади Ковеля – цілковита відмова від асфальту та перехід на цементну плитку при влаштуванні тротуарів та прибудинкових територій, стверджує ковельський міський голова Олег Кіндер.

«Вартість робіт з укладання бруківки (з матеріалами) не перевищує вартості асфальтового покриття», - цитує Кіндера прес-служба Ковельської мерії.

«При підрахунках витрат на ремонт відрізку тротуару по вулиці Володимирській (біля ЗОШ №7), де поклали тротуарну плитку, економія в порівнянні з асфальтовим покриттям вийшла 7%» - повідомив Кіндер.

«Та й вигляд значно естетичніший», - додав він.

Тротуарна плитка економічно більш вигідна, бо не потребує спецтехніки, а укладається вручну. Крім того, на відміну від асфальту вона не затримує воду та не утворює калюж, - кажуть у мерії.

«Тротуарна плитка зручна, якщо треба ремонтувати комунікації в разі аварій чи коли просів грунт. Бруківку можна розібрати, а потім укласти знову», - поянює Кіндер.

А ще мер пояснив, що коли асфальт у спеку нагрівається, то виділяє шкідливі бензолові з’єднання, летючі похідні нафти. А цементна плитка при нагріванні безпечна. До того ж вона не порушує природний обмін води і повітря в ґрунті, що важлливо для зелених насаджень.

Водночас сучасна тротуарна плитка вимагає уваги та належного догляду, бо з часом просідає, руйнується, потребує ремонту чи навіть повної заміни.

У Ковельській мерії рішення встеляти тротуар цементною вібропресованою плиткою називають «поверненням до автентичних технологій вимощування тротуарів бруківкою».

Нещодавно плитку поклали на тротуарі вулиці Володимирській – від ЗОШ №7 до старого русла річки Турії. Зараз її планують покласти на вулиці Брестській, де тротуар для пішоходів уже десятки років потребував капітального ремонту.

«Пішохідна зона, викладена бруківкою, буде й на новій набережній біля водосховища, де зараз також ведуться будівельні роботи», - обіцяють у Ковельській мерії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні