--> Біле озеро міліє через білорусів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Біле озеро міліє через білорусів

1
-9
Біле озеро міліє через білорусів
Під боком у волинян Лукашенко будує водосховище на 669 га.

Як стало відомо під час міжвідомчої наради з приводу демаркації кордону, що проводиться білорусами поблизу с. Ветли Любешівського р-ну, у с. Маліновка Дорогичинського р-ну Брестської обл. будується водосховище на 669 га. Це ставить під загрозу існування каскаду озер Біле, Волянське, Святе, вважають жителі с. Ветли Любешівського р-ну.

Як припускають місцеві селяни, водосховище потрібне білорусам для забезпечення водою атомної станції, яка стаханівськими темпами зводиться у Гродненській області Республіки Білорусь.
Однак начальник облуправління водних ресурсів Ростислав Кравчук каже, що будівництво водосховища зараз призупинено, а до того ж давно погоджене Україною.

Щоб сполучити майбутню штучну водойму з озером, білоруси копають новий канал (паралельно до існуючого Жирівського каналу, через який вода проходить надто повільно).

Після дискусії учасники наради вирішили ініціювати створення робочої групи для ревізії роботи демаркаційної комісії. Під час сесії облради 14 липня на розсуд депутатів буде винесене відповідне звернення. Крім того, голова Волинської облради Ігор Палиця повідомив, що створить робочу групу, яка займеться збором документів та свідчень.

Детальніше - читайте у статті "Після демаркації за столом - революція за селом"








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лукашенко молодец.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні