На Волині 6 років не можуть сформувати національний парк

0
-4
На Волині 6 років не можуть сформувати національний парк
Попри указ Президента, виданий ще 6 років тому, сільські ради і підприємства досі не передали землі не передані у власність національного парку «Цуманська пуща».

Під Ківерцівський національний парк має перейти майже 3,5 тисячі гектарів земель. Ще 30 тисяч гектарів мають бути включені в природно-заповідний фонд без передачі у власність «Пущі», - повідомляє прес-служба партії «Народний контроль».

Частину майна, яке мало перейти у власність національного парку, вже навіть встигли продати. Зокрема, приміщення збанкрутілого комунального підприємства «Ківерціліс» - адмінкорпус площею 400 «квадратів» за 160 тисяч гривень продали у приватні руки.

Натомість міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив: щоб наздогнати ЄС, Україні потрібно вдвічі збільшити площі природозаповідного фонду.

Тим часом екологи кажуть, що на території, де має діяти «Цуманська пуща», регулярно фіксують порушення щодо користування лісу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні