Нові тарифи загрожують ДКП «Луцьктепло» новими боргами

0
4
Нові тарифи загрожують ДКП «Луцьктепло» новими боргами
Нові тарифи на тепло та гарячу воду не покращать ситуацію на ДКП «Луцьктепло», а навпаки – заженуть підприємство в ще більшу боргову яму.
Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповіла директор комунального підприємства Валентина Малютіна.

Зауважимо, що з 1 липня в Україні майже вдвічі зросли тарифи на тепло та гарячу воду. Це пов’язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств на рівні 6,8 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Здавалося б, тепер теплопостачальні підприємства отримають більше коштів, однак очільниця «Луцьктепла» запевнила, що зміни в тарифах лише погіршать ситуацію.

«Нові тарифи не принесуть підприємству ніякого прибутку. Якщо в старих тарифах складова газу – 70%, тобто у нас залишалось 30% від сплаченого, то в нових тарифах складова газу і електрики – більше 90%. Підприємству залишатиметься 9, 8%, а все решта піде «Нафтогазу». З сотні гривень, зібраної у людей, ми отримаємо менше 10. Для нас рентабельність тарифів рівна нулю», - наголосила жінка.

З її слів, з новими тарифами заборгованість населення лише
зростатиме, а тому зростатиме й борг перед НАК «Нафтогаз України».

Читати інтерв'ю з директором ДКП "Луцьктепло" повністю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні