Виконком Луцькради проти підземного переходу в центрі

0
6
Виконком Луцькради проти підземного переходу в центрі
Більшість членів виконконавчого комітету не підтримали рішення щодо погодження детального плану території Театрального майдану, який передбачає будівництво підземного переходу із торговим центром.

Таке рішення після тривалих дискусій прийняли під час сесії міськради у середу, 6 липня.

Основні аргументи проти: будівництво підземного переходу змушує вирізати зелені насадження біля приміщення ГУ Нацполіції у Волинській області, зруйнувати асфальтне покриття, бруківку.

Павло Данильчук нагадав, що поблизу розташовані історичні споруди і підземелля, які можуть пошкодити під час будівництва. На це представник забудовника ТОВ «Магніт» Сергій Волик відзначив, що під час робіт обов’язково буде присутній представник відділу охорони культурної спадщини.

Також Волик пообіцяв, що за півроку роботи на поверхні виконають, а газопровід, водопровід і комунікацію перенесуть за рахунок інвестора.

Натомість Олег Бондарук поцікавився, чому міська влада не врахувала петицію проти будівництва підземного переходу, яка набрала необхідні 300 голосів лучан. Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк відповів, що насправді петицію врахували, проте не пояснив, чому це не повпливало на проект рішення щодо детального планування.

Микита Рабан відзначив, що насправді мета будівництва – додаткова торгова площа в центрі, а не «розвантаження» центру міста, як декларують у ТОВ «Магніт».

А Юрій Моклиця нагадав, що вже давно послідовно виступає проти підземного переходу у центрі, бо в сучасному світі варто «заганяти під землю» не пішоходів, а автомобілі. Тим паче, що в центрі міста нині немає пробок.

Натомість міський голова Микола Романюк відзначив. що рішення виконкому - це «знущання над інвестором», а тому можливі інвестиції за рахунок будівництва переходу просто не будуть вкладені у розвиток міста
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні