Романюк пообіцяв залишити старі дерева на Лесі Українки

0
7
Романюк пообіцяв залишити старі дерева на Лесі Українки
У відповідь на обурення мешканців міста знесенням дерев на вулиці Лесі Українки міський голова Микола Романюк пообіцяв, що надалі дерев не різатимуть, а на місці знищених посадять нові.

Про це стало відомо під час зустрічі лучан з міським головою учора, 1 липня, - пише ІА Волинські новини.

Зустріч відбулася на розі вулиць Лесі Українки та Кривий Вал.

Вже з перших хвилин зустрічі лучани демонстрували своє невдоволення рішенням про видалення дерев та емоційно відстоювали свою думку.

Проект реконструкції вулиці від Театрального майдану до перетину з вулицею Кривий Вал продемонстрували лучанам міський голова та директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

З їхніх слів, у рамках проекту реконструкції вартістю понад 9 мільйонів гривень з міського бюджету (5,2 мільйона вартує реконструкція частини вулиці, решту – облаштування скверу) планують здійснити благоустрій та відновлення вулиці Лесі Українки.

Так, йдеться про заміну зливової каналізації, яка знищена на усій вулиці, ремонт фасадів будинків, повну заміну бруківки, заміну дерев на «нові та хороші», замість тих, які вже виривають корінням бруківку. Цьогоріч заплановали роботи з реконструкції відрізка вулиці від Театрального майдану до Кривого Валу. Планують рядову посадку великомірних дерев віком до 10 років. Серед інших зелених насаджень передбачили клумбу та сквер з невеликим сучасним фонтаном, газонами та квітниками.

Присутній депутат міськради Олександр Кравченко зауважував, що чимало вулиць у Луцьку більш нагально потребують ремонту. Учасники зустрічі стверджували, що у місті є багато дворів, де неможливо пройти, тож заміна бруківки на вулиці Лесі Українки не на часі.

Пояснення міського голови про те, що проект реконструкції був півроку тому оприлюднений на веб-сайті міськради та у соцмережі Facebook, не влаштувало учасників зустрічі – лучани стверджували, що про їхню думку ніхто не запитував і громадських слухань не організовував.

Юрій Крась розповів, що загалом на відрізку вулиці Лесі Українки до перетину з Кривим Валом планували посадити 35 дерев, орієнтовна відстань між осями становитиме 5 метрів. Нові дерева матимуть висоту до трьох метрів та не повинні рости вище 3,5 метра. Точну вартість кожного нового дерева ніхто з присутніх посадовців назвати не зміг. Очільник департаменту ЖКГ повідомив, що ціна залежатиме від виду (глід, липа чи клен), а наразі дерева лише вибирають. Орієнтовна вартість становитиме від трьох до шести тисяч гривень.

Микола Романюк запевнив, що наразі знесення дерев припинять. На місці вісьмох зрізаних дерев восени посадять ті дерева, що були передбачені проектом, аби лучани, мовляв, побачили різницю. Він визнав, що у зв’язку з розробкою проекту реконструкції вулиці потрібно було організувати таку зустріч раніше і ознайомити лучан з проектом.

















Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні