--> Верховну Раду просять швидше визначитись з «кордонами» Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Верховну Раду просять швидше визначитись з «кордонами» Луцька

0
3
Верховну Раду просять швидше визначитись з «кордонами» Луцька
Луцькі депутати звернулись до своїх парламентських колег, аби ті нарешті визначили чіткі межі міста.

Про це стало відомо у четвер, 30 червня, під час 10-ої сесії Луцької міської ради.

Багато років поспіль обласний центр не має визначених меж, тож чимало волинян не знають, живуть вони у Луцьку чи на території прилеглих сіл. Аби припинити колізії, у міській раді вирішили прискорити процедуру встановлення меж Луцька та звернулись до Верховної Ради.

У своєму зверненні депутати нагадують, що міська рада встановила межі Луцька ще 26 листопада 2014 року, а 25 червня 2015 року їх погодила обласна рада.

Відтак, проект землеустрою пройшов усі необхідні інстанції та отримав позитивні висновки – тепер справа за Верховною Радою.
Обранці громади просять розглянути та затвердити проект меж міста, аби Луцькрада могла регулювати земельні відносини на своїй території, використовувати потенціал земель, створювати сприятливі умови для територіального розвитку тощо.

Зауважимо, під час встановлення меж Луцька органом місцевого самоврядування наприкінці 2014 року колишній секретар ради Сергій Григоренко пояснював, що це необхідно для вирішення проблем з прибиранням та освітленням території на околицях, будівництвом доріг та роботою правоохоронних органів. Також була неприємна ситуація, коли луцьким інвалідам роздали земельні ділянки, як згодом виявилось, на території прилеглих сільських рад. Цим людям довелось пройти через неприємні судові тяганини.

Депутати сподіваються, що про всі ці проблеми невдовзі можна буде забути.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні