--> Луцькі велодоріжки топчуть пішоходи-невігласи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі велодоріжки топчуть пішоходи-невігласи

0
-2
Луцькі велодоріжки топчуть пішоходи-невігласи
У соцмережах обговорюють проблему луцьких велосипедистів: вони не можуть повноцінно використовувати збудовані торік вело доріжки, тому що ними постійно ходять пішоходи.

Проблему підняла журналістка Тетяна Полуектова:

"Народ, хтось їздить луцькими велодоріжками? Бо згідно ПДР, є порушенням їхати по дорозі, якщо є поряд велодоріжка. Але от я вже задовбалася розганяти народ, коли їду велосипедом на Соборності. Так, я зацікавлена привчати людей, що не можна гуляти велодоріжками, але це трохи вже починає вибішувати. В когось є ідеї, що з цим робити? І кудою їздите ви?"

Victoria Zhuckovska Вчора якраз згадувала всі чемні матюки, коли їхала по Соборності. Людей як магнітом тягне на ті велодоріжки.

Александр Калинин не знал что по правилам нельзя ехать по дороге если есть велодорожка. Это что выходит, если ты в незнакомом городе нужно постоянно взглядом мониторить тротуар на наличие/отсутствие велодорожки? Я езжу по дороге. Всегда считал что велодорожки это для тех что боится выезжать на проезжую часть. Людей нужно приучать не ходить по велодорожкам, думаю годик-другой и привыкнут.

Anatolii Pastushuk в Амстердамі дуже ефективно вирішують питання пішоходів на велодоріжках - спочатку дзеленчать, а потім на всій швидкості в’їжджають в пішохода - після чого йде ще й словесна наруга над пішоходом який виліз на проїжджу частину. Не кажу що так гарно і класно вирішувати таку проблему, але це досить ефективно. Шкода що у нас наврядчи так вийде зробити адже в Амстердамі популяція "таких" велосипедисті значно більша.

Anatolii Pastushuk
береш чіпляєш на велосипед бампер по типу "ескаватора" та чіпляєш табличку по типу "скажемо ні пішоходам на велодоріжці" і гайда кататись по Соборності взад вперед =)

Ігор Ігор А коли ви їдете по пішохідних доріжках у Вас з совістю все добре )))ставтесь толерантно..коли буде все місто охвачене велодоріжками тоді певно щось можна і вимагати а поки нелякайте людей особливо похилого віку!

Tania Poluektova
Погоджуюся, велосипедисти не святі і мене так само обурює, коли вони ганяють тротуарами і не зважають на світлофори та інші правила дорожнього руху

Olena Semeniuk Власне, велосипедистам якi катаються тротуарами, пiшоходи не заважають, вони до них звикли. А нормальним - так.

Tania Poluektova В мене була ідея влаштовувати періодично акції, щоб купа велосипедистів їхали протягом години велодоріжкою, щоб пішоходи бачили, для кого ці відокремлені клаптики тротуару

Tetiana Hrishyna Таню, я думаю, що велодоріжка - це для Луцька все ще дивина) У цьому і вся причина. Тому люди по ним і ходять. Я сама час до часу ловила себе на думці, що йду по доріжці, а потім сходила. Просто це така рідкість, що якщо живеш не у тому районі, то геть забуваєш про їхнє існування. В тій же ж Польщі доріжок так багато, що важко до них не звикнути, та і велосипедисти так сигналять, що пам'ять освіжає)

Bohdan Klymko Я їжджу, по Відродження і всерйоз задумуюсь над дзвоником на кермо

Tania Poluektova Згідно правил, він у тебе має бути, хоча я теж не така правильна - їжджу без шолома))))

Tania Poluektova Ну але що робити? Починати вже активніше привчати людей не ходити велодоріжками чи почекати, коли в Луцьку їх стане більше і буде нормальна велоінфраструктура? Бо особисто в мене не завжди є бажання розганяти людей і є просто спокуса не користуватися велодоріжками.

Bohdan Klymko Від того що велодоріжок буде багато, люди по них ходити не перестануть. А от якщо велосипедистів на велодоріжках буде багато - буде 100% ефект. Кому як не нам їздити по велодоріжках і цим самим привчати наших людей

Юрій Лучко є така файна штукенція – «СТРАШНАЯ ВЕЛОДУДКА»

коли сурмить ззаду перше враження що за тобою їде камаз чи фура :) ефект на людях просто магічний



на Велохаузі продають за 540 грн http://vinbike.com.ua/products/Air_Zound_3_velogudok

Maks Maks Maks Впринципі, коли не поспішаю то заїжджаю розганяти пішоходів з велодоріжок. Але поки те, що в нас набудували мало схоже на справжні велодоріжки.

По-перше, невдала ідея чисто формального відділення доріжок від тротуару лише однією плиткою іншого кольору.

По-друге, відсутня нормальна розмітка - є лише позначення де починається і закінчується доріжки, а по середині ніц нема, багато пішоходів і не підозрюють, де вони ходять.

По-третє, треба завершена система велодоріжок, коли ти зїжджаєш з одної не просто на проїжджу частину, а на іншу доріжку. І по-четверте, вважаю бруківку не надто вдалим покриттям для велодоріжок. Так вони зливаються з пішохідним тротуаром. Треба їх робити асфальтованими.

Поки немає розмітки, то людина немісцева і не підозрюватиме про існування альтернативного веломаршруту, а буде їхати разом з автомобілями. Впринципі, коли поліція зупинить можна аргументувати, що немає позначок велодоріжки, на Соборності з дороги їі важко помітити.

Анна Михайлова 100%. От саме той коментар, що треба! Годі мусолити це "неподобство", яке мало нагадує велодоріжки.

Андрій Собуцький Один мій приятель каже: "Коли я пішохід - ненавиджу водіїв, коли я водій - ненавиджу пішоходів. Коли я велосипедист - готовий вбити як водіїв, так і пішоходів" ;)

Ирина Осипова Принципово по велодоріжці іду.
Треную терпіння.
Пішоходи мають звикати)

Маряна Сорочук Мій велосипед не у горошок, а у краплинки першої, другої, третьої, рідкісної четвертої...пішоходів, які ходять велодоріжками)

Алина Витинская Велодоріжка на Соборності то вже наболіле. наші містяни або затуркані,або необізнані. У всякому разі з цим треба боротися.

(Обговорення - станом на 10:00 26 червня. Текст коментарів поданий без правок)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні