--> Філарет вшанував пам'ять загиблих волинських воїнів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Філарет вшанував пам'ять загиблих волинських воїнів

0
2
Філарет вшанував пам'ять загиблих волинських воїнів
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вчора прибув на Волинь. В першу чергу очільник Української православної церкви Київського патріархату заклав капсулу в фундамент майбутнього храму, помолився за душі волинських Героїв та зустрівся з громадою.


19 червня на межі Рівненської й Волинської областей його зустріли митрополит Луцький і Волинський Михаїл та канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань з посиланням на прес-службу Волинської єпархії УПЦ КП.


Дорогою до обласного центру вони побували на міському цвинтарі, що поблизу села Гаразджа. Тут високого гостя зустрічали: районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель місцевої парафії Воскресіння Господнього священик Ярослав Черенюк та інше духовенство.


Його Святість поклав вінок на хреста, яким починається Алея почесних поховань, та окропив освяченою водою кожну могилу героїв. Священики поклали до них квіти. Потому Патріарх відбув до Луцька.



Перша зупинка в Луцьку за адресою: б-р Дружби народів, 16 (перехрестя із вул. Грабовського). Тут заклали капсулу у фундамент майбутнього храму.


Предстоятель Церкви виголосив слово, у якому зазначив: у день П’ятдесятниці, коли Дух Святий зійшов на апостолів, Він зійшов на всю Церкву і постійно сходить. Прикладом цьому архіпастир вважає будівництво храмів у час незалежної України.


Також почесний гість навів приклад українських воїнів, які воюють за правду. Ними керує любов до ближніх, яку подає благодать Святого Духа, отже вони переможуть. Бо правда з Богом, а Його ніхто не може перемогти.



Наостанок Предстоятель відзначив і жертводавців храму, сказавши: якби ними не рухала благодать Духа Святого, вони б не взялись так активно допомагати будувати цей дім Господній. Опісля він відбув до Свято-Троїцького собору.


Біля соборної брами високого гостя вітали: єпископ Володимир-Волинський Матфей, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декан собору протоієрей Микола Нецькар, декан монастирів архімандрит Константин (Марченко), інше місцеве духовенство, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, луцький міський голова Микола Романюк, голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк. Учні Центру християнського виховання дітей та молоді, виголосивши віншування, вручили Його Святості коровай.


Із нагоди прибуття Першоієрарха відправили подячний молебень. На його завершення владика Філарет виголосив проповідь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні