Які банани корисніші: зелені чи жовті

0
Які банани корисніші: зелені чи жовті
Банани неймовірно смачні та легкі в їді. До того ж вони багаті необхідними вітамінами та мінералами. Хтось любить лише жовті банани, але багато людей обирають і зелені, пише 24 канал.

Більшість людей їдять банани, коли фрукти жовті та стиглі, але зелені незрілі банани також безпечні для споживання. Однак деяким людям не подобається їхній смак і текстура. Чи є різниця в користі для здоров'я – розповідаємо в матеріалі.

Зелені та жовті банани: у чому різниця
Зазвичай банани збирають, поки вони ще недостиглі. Ось чому ви можете побачити їх у такому кольорі в супермаркеті.

Крім того, що зелені і жовті банани відрізняються кольором, між ними є ще такі відмінності:

смак. Зелені банани менш солодкі. Також вони можуть бути трохи гіркими на смак.
текстура. Зелені банани твердіші за жовті.
вміст. У зелених бананах більше крохмалю. Коли банани дозрівають і жовтіють, крохмаль перетворюється на цукор. Також при дозріванні змінюється склад вуглеводів.

Які банани корисніші
І зелені, і жовті банани є хорошими джерелами багатьох важливих поживних речовин. Хоча точний профіль зелених бананів недоступний, вони повинні містити ті самі мікроелементи, що й у стиглому стані.

Незрілий банан, ймовірно, містить більше клітковини через високий вміст стійкого крохмалю. Через те він може бути трохи ситнішим.

Також крохмаль та пектин у зелених бананах сповільнює спорожнення шлунка та змушує вас їсти менше протягом дня. Це своєю чергою може допомогти схуднути.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні