--> Над Україною неможливо створити жодного купола з систем ППО - речник Повітряних сил ЗСУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Над Україною неможливо створити жодного купола з систем ППО - речник Повітряних сил ЗСУ

0
Над Україною неможливо створити жодного купола з систем ППО - речник Повітряних сил ЗСУ
На найближчі роки Україні не створить жодного "купола" над всією територією країни – це неможливо і фізично, і фінансово.

Про це в ефірі національного марафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Найближчі роки ми не створимо жодного "куполу" над всією територією України. Це неможливо фізично, тому що систем ППО розставити по такій протяжності наших кордонів і перекрити стратегічно важливі об’єкти всередині держави просто неможливо. Це дійсно величезна має бути кількість техніки, це надзвичайно дорого, на це треба великий фінансовий і людський ресурс. Система ППО і в інших країнах світу, в таких як США та інші, – це перекриття певних напрямків, певних об’єктів. Іншу ж частку протиповітряної оборони держави виконують винищувачі – багатоцільові літаки, які є частиною протиповітряної оборони. Літаки, які можуть швидко злетіти з аеродромів, висунутись і прибути до району, де потрібно перехопити крилату ракету, дрон чи літак, вони діють оперативно і максимально ефективно", - пояснив він.

Юрій Ігнат також зазначив, що для того, аби все це відбувалось швидко і ефективно, потрібні нові сучасні літаки, які мають новітні радари, новітні ракети, прицільно-навігаційні комплекси.

"Ну тобто давайте говорити прямо, літаки, які ми хочемо отримати, найперший кандидат – це F-16 певної модифікації, який міг би виконувати завдання у повітрі щодо, зокрема, перекриття повітряного простору", - підкреслив речник Повітряних сил.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні