Чому немовлята багато сплять

0
Чому немовлята багато сплять
У новому дослідженні консультант-нейролог Топун Остін разом із колегами з Кембриджського університету використали новий підхід для експерименту. Команда розробила спеціальну шапочку із вбудованими джерелами світла та датчиками. В результаті вони змогли виміряти кровообіг у головному мозку малюків за принципом пульсоксиметра, прикріпленого до пальця.

Про це пише MIT Technology Review, передає ТСН.

Цей метод не новий і використовувався раніше, але він вимагав шапочки із прикріпленими до неї електродами. У новому дослідженні вчені використали 12 плиток, які помістили у шапочку та підключили її одним кабелем до комп'ютера. В результаті вченим вдалося отримати зображення мозку в 10 разів краще за волоконно-оптичну кабельну систему, яка використовувалася раніше.

Спеціалісти з’ясували, що немовлята циклічно проходять дві фази сну: активну, коли дитина дуже рухлива і гримасує і спокійну, коли малюк майже не рухливий.

Команда фіксувала роботу мозку новонароджених, а також стежила за їхньою поведінкою за допомогою відеоспостереження. Пізніше вчені проаналізували активність головного мозку та зіставили її з поведінкою новонароджених. Дослідники виявили, що під час активної фази сну області мозку у лівій та правій півкулях спрацьовували одночасно і однаково. Вчені припускають, що в цей час у мозку формуються довгі зв'язки. Водночас під час спокійної фази сну, як припускають вчені, утворюється більше коротких зв'язків. Під час активного сну малюки створюють картину, а у спокійному сні уточнюють деякі деталі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні