--> Українцям вже з 1 грудня можуть підняти пенсії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям вже з 1 грудня можуть підняти пенсії

0
Українцям вже з 1 грудня можуть підняти пенсії
В Україні від 1 грудня Пенсійний фонд проведе планові перерахунки пенсій. Це відбудеться автоматично, пенсіонерам не доведеться звертатися до ПФУ.

Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.

Зазначається, що перерахунки пенсій будуть проведені у зв’язку з:

підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 2027 грн до 2093 грн (стаття 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік");

встановленням мінімальної пенсійної виплати непрацюючим особам з повним страховим стажем (30/35 років для жінок/чоловіків відповідно) віком до 70 років, які отримують "страхові" пенсії, на рівні 2500 грн або відповідно до наявного страхового стажу, виходячи з розміру 2500 грн (пункт 2 постанови Кабінету Міністрів України від 15.09.2021 № 963 "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році та в подальшому");

зміною показника середньої заробітної плати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їх сімей (постанова Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210 в редакції постанови від 09.12.2021 № 1307).

"Перерахунки пенсій проводяться автоматично без додаткових звернень пенсіонерів. Виплата пенсій в перерахованих розмірах буде проводитись з грудня у встановлені пенсіонерам дати виплати", — кажуть у Пенсійному фонді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні