--> Чи завадить війна вступу України в ЄС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи завадить війна вступу України в ЄС

1
Чи завадить війна вступу України в ЄС
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина переконана, що вступ України до ЄС не можна прив’язувати до питання завершення війти або деокупації. Про це вона заявила у Канаді, відповідаючи на запитання журналістів на полях Галіфакської безпекової конференції, передає Главком.

Віцепрем’єрка переконана, що навіть у разі, якщо остаточне завершення війни затягнеться, це не стане перепоною для звершення вступу України до ЄС.

«Я не буду робити жодних прогнозів щодо часу, але коли йдеться про членство, то динаміка війни не буде вирішальним фактором. Ми можемо вступити в ЄС навіть у разі, якщо війна не буде остаточно завершена», – заявила вона.

Стефанішина не стала уточнювати, які елементи війни можуть затягнутися до того часу, коли Україна питання вступу до ЄС перейде до практичної площини, але нагадала, що раніше Україна та ЄС уклали торговельну політичну угоду попри наявність окупованих територій.

«Нагадаю, що ми уклали Угоду про асоціацію, коли Крим був анексований і почалася війна у Донецькій та Луганській областях, але це не вплинуло на запуск зони вільної торгівлі, про це навіть не було окремих застережень», – підкреслила посадовиця.

Як відомо, Кіпр, що є членом ЄС, не контролює усю свою територію – північна частина острова маю статус окупованої Туреччиною.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
питання в тому чи може бути членом НАТО чи ЄС країна, в якій відсутнє верховенство права, а ЛІВОохоронні органи працюють на захист корупціонерів та злочинців при владі, а не людей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні