Чи закінчиться війна в Україні до наступного літа

0
Чи закінчиться війна в Україні до наступного літа
Війна в Україні може закінчитися до наступного літа. Це залежить від вогневої потужності, якою буде володіти ЗСУ, пише УНІАН.

Росія прагне довести кількість мобілізованих чоловіків до 1,2 мільйона, але це не матиме значення, якщо українські захисники отримають необхідне озброєння.

Таким прогнозом поділився військовий експерт Олег Жданов під час спілкування зі слухачами.

Аналітика попросили оцінити прогноз голови Головного управління розвідки МО України Кирила Буданова про закінчення війни до наступного літа, особливо в контексті планів РФ з нарощування кількості солдатів в армії.

"До весни вони хочуть отримати приблизно півмільйонну, вже більш-менш навчену армію, яку вони зараз відмобілізували. А до літа вони хочуть довести число мобілізованих до мільйон і двісті тисяч чоловік. Але я вам скажу так: ця кількість мобілізованих, вона не буде грати ролі, якщо у нас буде відповідний бойовий потенціал, якщо у нас будуть відповідні вогневі можливості. Вся проблема в вогневих можливостях нашої армії, вся проблема в кількості поставленого нам озброєння", — сказав Жданов.

Військовий експерт погодився з прогнозом Буданова про закінчення війни до літа 2023 року. Більше того, на думку аналітика, Україна мала шанси вийти на свої державні кордони ще до кінця 2022-го. Однак західні партнери не змогли організувати постачання озброєння бригадними комплектами. Про таку потреби нещодавно згадував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Жданов сказав, що потрібно "10-20 бригадних комплектів для створення контрнаступального угруповання".

"Прогноз хороший генерала Буданова, але, повторюся, він залежить від обсягів поставок. Якщо ми сьогодні номенклатуру озброєнь, тобто ті типи, що нам треба, ми приблизно отримуємо за нашими заявками. Але кількість озброєнь на сьогоднішній день йде... ну, я б так сказав, по такому необхідному мінімуму. Але ніяк не для того, щоб ми могли розвивати контрнаступ. Чому так? Це політичне питання. Воно дуже складне, багатогранне. Тут варіантів може бути мільйон", — додав Жданов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні