Не тільки переселенці: українці можуть отримати по 3700 гривень

0
Не тільки переселенці: українці можуть отримати по 3700 гривень
Претендувати на неї можуть як ВПО, так і люди з територій, які безпосередньо не зачепили бойові дії

На сьогодні в Україні вразливі категорії населення, а також пенсіонери, які не мають страхового стажу, одержують соціальну допомогу. Наразі вона становить близько 2 тис. грн. Однак уряд працює над тим, аби збільшити цю виплату, а також почати нараховувати її у новому форматі.

Мовляв, базова щомісячна допомога не повинна бути нижчою за 3000 грн, а деякі громадяни взагалі отримуватимуть по 3700, що на 50% більше за прожитковий мінімум, до якого така виплата переважно прив'язана.

Як усе відбуватиметься, пояснили у Мінсоцполітики.

Зміни прокоментувала безпосередньо очільниця відомства Оксана Жолнович. Вона зазначає, що людей, які опинилися за межею бідності, побільшало – через війну. Таким громадянам потрібна допомога, і це щонайменше 3000 грн на місяць.

Також ця виплата набуде нового формату, зауважує міністерка. Тобто, якщо раніше виплата була прив'язана виключно до розміру прожиткового мінімуму, то зараз це буде трохи по-іншому:

Сума допомоги нараховуватиметься адресно і враховуючи потреби й рівень життя кожного окремого претендента на соцдопомогу.

Відомо, що найвищі виплати отримають ті, хто не може працювати.

А ще на виплати претендуватимуть усі, хто має потенціал знайти роботу, але зараз перебуває у дуже тяжкому фінансовому становищі. Щоправда, якщо особа зловживатиме державною підтримкою, то виплату припинятимуть.

Цікаво, що статус ВПО особи в цьому випадку значення не матиме. На підтримку від держави можуть претендувати і люди, які проживають на території, де не було активних бойових дій.
Поки що точно невідомо, коли виплати зростуть і кому насамперед будуть нараховуватися.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні