--> Для чого рф перекидає на територію Білорусі 20 тисяч військових | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Для чого рф перекидає на територію Білорусі 20 тисяч військових

0
Для чого рф перекидає на територію Білорусі 20 тисяч військових
За деякими даними, Росія перекидає на територію Білорусі 20 тисяч покликаних у рамках мобілізації військовослужбовців. Ця жива сила може доукомплектувати білоруські бригади.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив експерт Центру оборонних стратегій полковник Віктор Кевлюк.

За словами експерта, російські мобілізовані військові можуть бути залучені до охорони аеродромів "Барановичі" та "Зябрівка", які РФ використовує на території Білорусі відповідно до двосторонніх угод.

"Їх потрібно охороняти, постачати, ремонтувати літаки треба. Можливо, частина цього натовпу братиме участь у цих заходах. Хоча 20 тисяч - це занадто багато для таких функцій", - зазначив він.

При цьому Кевлюк не виключає варіанта, російськими мобілізованими будуть доукомплектовані білоруські бригади до штатів воєнного часу.

"Тобто, не проводячи мобілізації в Білорусі, розгорнути їх збройні сили. То, можливо, потім вони навруть щось по телебаченню про союзну державу. Для нас нічого не змінюється. Ми уважно спостерігаємо за північними кордонами. І я думаю, що такі рухи непоміченими не пройдуть", - розповів експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні